11 februari 200600:00

Door Joep Meijsen

Oranje - Noorwegen live

Nederland heeft met 5-2 verloren van Noorwegen. Marco Postma en Erik Tummers waren verantwoordelijk voor de goals.

Klik hier voor de live wedstrijdsheet

Vernieuw dit scherm voor het live-verslag van ijshockey.com

60.00 Einde wedstrijd. De Noren winnen met 5-2 van Nederland.

58.52 Nog wel een straf tegen Noorwegen. Johnny Nilsen volgt het restant van de wedstrijd vanuit de strafbank.

58.46 Empty net goal van Mads Hansen. De wedstrijd is definitief beslist.

57.56 Time-out voor Nederland. Seton gaat van het ijs af.

57.00 Nog drie minuten resteren voor Oranje om twee goals te maken.

54.17 Meteen na de Noorse treffer een levensgrote kans voor Simon de Wit. Zijn inzet gaat helaas hoog over.

54.03 Goal voor Noorwegen. De 4-2 wordt gescoord door Mathias Trygg.

52.23 Noorwegen is weer compleet. Weer een kans voor Nederland, ditmaal mikt Kars net naast het doel.

51.33 Enorme kans voor Casey Vanschagen na een prachtige pass van Hartogs. Zijn schot gaat helaas over.

50.20 Weer een powerplay voor Nederland. Paul Johnsen mag naar de strafbank wegens holding the stick.

47.13 De eerste interlandgoal voor Erik Tummers brengt de spanning terug in de wedstrijd. Noorwegen leidt nu met 3-2.

47.01 Straf voor Noorwegen. Mads Hansen krijgt twee minuten aan zijn broek voor tripping. Meteen een goal van Nederland! Een schot vanaf de blauwe lijn verdwijnt in de linkerbovenhoek. De goal komt op naam van Tummers.

45.20 Met deze powerplaygoal van de Noorse captain lijkt de wedstrijd beslist. De toernooizege voor Noorwegen komt steeds meer in zicht.

44.43 Goal voor Noorwegen. Na een goede aanval mag Mads Hansen tweemaal schieten van dichtbij. Zijn tweede inzet was te machtig voor Seton.

43.14 Straf voor Nederland. Marcel Kars wordt bestraft voor charging.

42.16 Grote kans voor Hartogs. Na een geweldige pass van Casey Vanschagen mocht de captain alleen op Norgren afgaan. Zijn inzet was echter te zwak.

42.00 De eerste twee minuten van de derde periode zijn verstreken. Nog geen kansen voor beide teams.

40.01 De wedstrijd is weer hervat. Gaat Nederland op jacht naar de gelijkmaker?

40.00 Einde 2e periode. Geen doelpunten gezien deze periode. Misschien kan het team van Doug Mason in de laatste twintig minuten nog langszij komen? Volg het op ijshockey.com, we zijn terug over een kwartier!

37.55 Einde van de Noorse powerplay. Nederland overleeft deze situatie zonder al te veel problemen. Vlak na het verstrijken van de straf van Natte wel een gevaarlijk schot van Nilsen.

35.55 Straf tegen Natte wegens high-sticking. Vlak daarvoor nog een goed schot van diezelfde Natte. Helaas ging het schot recht op de Noorse goalie af.

35.00 Grote kans voor Casey Vanschagen die alleen op Norgren af mocht rijden. Vanschagen schiet echter voorlangs.

34.30 Nog steeds geen grote kansen voor Nederland. Het blijft beperkt tot een ongevaarlijk schot van Bert van den Braak. Seton heeft inmiddels al drie saves achter zijn naam staan.

32.55 Eerste save van Seton is een feit. Seton stopt een inzet van Nygard.

32.16 Peter Seton vervangt Casper Swart in het Nederlandse doel.

31.50 De powerplay van Noorwegen is ten einde. Zonder goals maar Snorre Hallem was zeer dichtbij. Een mooie glove save van Swart voorkomt een Noorse goal.

29.50 Andersen wederom met een gevaarlijk schot. Eerste straf van deze periode. Jeroen van Olphen krijgt twee minuten straf voor checking from behind en de bijbehorende tien minuten misconduct.

27.45 Doug Stienstra schiet van dichtbij over. Zo dicht was Nederland nog niet bij een goal. Aan de andere kant een gevaarlijke inzet van Andersen.

27.00 De kansen zijn deze periode net zo spaarzaam als de straffen. De grootste kans was voor Thoresen die uit de draai schoot. Zijn inzet werd echter gekeerd door Swart.

24.24 Opvallend genoeg geen straffen deze periode. Het lijkt zowaar op ijshockey!

23.02 Jan-Jaap Natte tot twee keer toe in actie. Zijn afstandsschot word met de leggard gekeerd door Norgren. Daarna staat Natte vrij voor Norgren maar kan de puck niet controleren.

21.30 De powerplay leverde niks op voor Nederland. Noorwegen nam hierna het heft in handen met enkele ongevaarlijke schoten op Swart.

20.01 De tweede periode is begonnen. Nog 50 seconden powerplay voor Nederland.

20.00 Schot Hartogs geblokt. Einde van de eerste periode. Noorwegen leidt met 2-1. Straks meer, live vanuit Tilburg. Bedankt voor het kijken.

19.00 Schot van Ostli gaat naast. Nederland in ieder geval weer een beetje terug in de wedstrijd, maar de goals kunnen de ergernis nauwelijks wegpoetsen. En een straf tegen Noorwegen. Bob Teunissen vastgehouden tijdens een solo naar het doel. Orbeck mag brommen wegens holding.

16.45 Oranje scoort via Marco Postma, een rebound na een goede actie vooraf. Het is weer 2-1. Voorwaar een aardige goal.

17.00 Is de scheidsrechter zijn fluitje kwijt? De periode zonder straffen duurt nu wel erg lang. Gelukkig zijn beide teams inmiddels ook al nauwelijks meer met ijshockey bezig. Een draak van een wedstrijd is het. De thuisblijvers hebben vooralsnog alle gelijk van de wereld. Fijn naar de Winterspelen kijken.

15.00 Postma met een kansje, maar hij verliest de controle over de puck.


13.00 Save van Swart op een schot van een Noor. Nederland overleeft de powerplay.

12.00 Zowaar een paar seconden zonder straffen.

11.00 En weer een straf. Stienstra. Zucht. En Orbek. En weer een straf. Dubbelzucht. De Wit weer.

10.00 En weer een straf tegen Noorwegen. Interference. Waar gaat dit over. De scheidsrechter haalt zijn schouders op uit wanhoop, ik kan er ook niks aan doen lijkt hij te zeggen, maar het is voorlopig een wedstrijd zonder hard spel en dan zoveel straffen.....het gaat helemaal nergens over. Swart maakt de save op Nagel. We spelen vier tegen vier.

09.00 Nagel twee minuten voor tripping. En meteen een hight stick tegen Simon de Wit. Weg powerplay. Alleen door mag Thoresen. Hij wordt goed weggestuurd en scoort in de rechterbovenhoek. Het is drie tegen drie. Apart. Ik ga investeren in aandelen van strafbankfabrikanten. Het is 2-0 voor Noorwegen. Spets krijgt de assist.

08.00 Powerplay voor Nederland. Gabrielsen twee minuten weg voor interference. Ende volgende straf meteen voor Natte. Dus weg powerplay. Hij krijgt hem voor hooking. Wat een genot, weer een wedstrijd met alleen maar straffen.

07.00 Nederland overleeft de powerplay niet. Een schot van Hansen brengt Swart in moeilijkheden. De save is echter prima. Even later is hij kansloos op een rebound van mathias Olimb. Het is 1-0 voor Noorwegen. Nederland weer compleet

06.00 Noorwegen via Hansen en Andersen gevaarlijk. Swart brengt redding op het schot van Andersen. Noorwegen in vijf tegen vijf vooralsnog de betere ploeg, maar de uitbraak via Van Biezen, maar hij komt niet tot een schot. Dat doet Gabrielsen wel tot twee keer toe, maar de eerste gaat over en de tweede smoort op de beenbeschermer van Swart. Stienstra mag zitten voor elbowing.

04.00 Bert van de Braak met een kansje. De Noren overleven de powerplay tegen. Beide teams eindelijk compleet.

03.00 Nu powerplay voor Oranje. Weer een straf voor Noorwegen. Het regent weer straffen in de openingsfase. Schot Willemse voorlangs.

02.00 De powerplay is alweer ten einde. Een Noor 29 seconden later naar de strafbanknaar de strafbank wegens slashing. Stienstra met de eerste kans voor Nederland, zijn schuiver wordt gestopt.

00.10 De eerste straf is een feit. Simon de Wit mag gaan zitten voor high stick. Vroege powerplay tegen Nederland.

00.00 Voor Nederland start Casper Swart in het doel. Bij de Noren Jonas Norgren. Oranje zonder de geblesseerde Nick Verbruggen, die op de tribune gebroederlijk naast zijn clubgenoot Nick de Jong plaats heeft genomen. De arena zit redelijk vol, dus het spektakel kan beginnen.

00.00 Het ijs is bereid. De scheidsrechters zijn op het ijs. En daar komen ook de spelers. Het live-verslag kan beginnen.

De wedstrijd tussen Nederland en Noorwegen begint om 20.30 uur. De warming up is in volle gang. Oranje start zonder Phil Groeneveld. Peter Seton en Casper Swart vormen het goalie-duo van dienst.