8 november 200400:00

Door Joep Meijsen

Oranje selectie bekend

Bondscoach Theo van Gerwen heeft in Finland zijn definitieve selectie voor het Olympisch Kwalificatietoernooi in Polen bekendgemaakt. Van de spelers die mee waren naar het trainingskamp vallen doelman Peter Seton, verdediger Maarten de Groot en aanvaller Bert van de Braak af.

opvallende afwezige in de selectie is aanvaller David Hoogsteen. De echtgenote van de topschutter van Oranje is recentelijk bevallen en de jonge ouder heeft daarom besloten niet naar Europa af te reizen. Justin Bekkering ging om die reden al niet mee met Oranje naar Finland.

Een andere ontbrekende speler bij Oranje is aanvaller Sjon Wynia, vorig seizoen tijdens de play-offs nog actief voor Tilburg Trappers en tijdens het wereldkampioenschap in Noorwegen voor Oranje. De pogingen om met hem in contact te komen voor selectie verlopen moeizaam. De speler is verhuist en heeft andere prioriteiten dan ijshockey, is de verklaring.

Het Nederlands team was de laatste dagen ondanks de bovengenoemde spelers in Finland al een stuk completer. Zo kwamen Leo van den Thillart, Kevin Hoogsteen, Marcel Nijland en Dave Livingston op tijd aan om in de laatste oefenwedstrijden te spelen. Om uiteenlopende redenen konden zij niet het hele trainingskamp meemaken.

De enige nog ontbrekende speler is aanvaller Josh Oort, die uitkomt voor de Greenville Grrrowl in de East Coast Hockey League. Deze club heeft hem toestemming verleend om naar Polen af te reizen voor het toernooi van Oranje.

De selectie van Theo van Gerwen reist woensdagochtend richting Polen. Het team verblijft in de bekende wintersportplaats Zakopane op ongeveer 25 kilometer van Nowy Targ waar het kwalificatietoernooi zal worden gespeeld. Het team traint woensdagavond al in de hal in Nowy Targ, evenals donderdagochtend. Om vier uur die middag wordt dan het toernooi aangevangen met de wedstrijd tegen Kroatië.

De voorbereiding in Finland is de afgelopen dagen ongeslagen beëindigd. Tegen Tataanit werd een 3-3 gelijkspel bereikt, terwijl HeKi met 2-3 verslagen werd. De laatste wedstrijd, afgelopen zondag, werd met 3-3 gelijkgespeeld tegen KOO-VEE in Tampere.

Goal
Phil Groeneveld
Marcel Nijland
Ruud van der Holst

Defense
Lester Arts
Tommie Hartogs
Jeffrey van Iersel
Rody Jacobs
Nick de Jong
Leo van den Thillart
Bjorn Willemse

Forwards
Mark Bultje
Ryan van Diemen
Chris Eimers
Kevin Hoogsteen
Marcel Kars
Erik Landman
David Livingston
Lamonte Polet
Josh Oort
Andri Salomonson
Doug Stienstra
Jamie Visser
Simon de Wit