OKT Hun Ned2 viering overwinning

4 april 201411:09

Door Joep Meijsen

Oranje start voorbereiding op WK

Het Nederlands team speelt zaterdag in Turnhout de eerste oefenwedstrijd in voorbereiding op het WK in Litouwen. Tegenstander is het Belgische nationale team, dat komende woensdag al aan het WK in Servi√ę begint.

Voor Oranje begint het WK op 20 april. Tegenstander is dan direct in de avonduren gastheer Litouwen. Komend weekeinde staat er nog een dubbel oefenweekend tegen Groot-Brittanni√ę op het programma. Nederland is zaterdag in Turnhout nog niet compleet. Steve Mason en Nardo Nagtzaam komen pas volgende week aan. Terwijl Mitch Bruijsten, Mike Dalhuisen en Jamie Schaafsma nog vraagtekens zijn in verband met clubverplichtingen in de play-offs.

Captain Diederick Hagemeijer speelt dit weekeinde nog niet, maar is vanaf maandag beschikbaar voor Oranje. Jordy van Oorschot speelt zaterdag wel tegen Belgi√ę, maar kan niet mee naar de oefentrip in Groot-Brittanni√ę. Hij zal echter wel in Vilnius het shirt van Oranje dragen. Na het weekeinde wordt ook meer duidelijk over de beschikbaarheid van Peter van Biezen en Ivy van den Heuvel. Bjorn Willemse heeft zich definitief afgemeld, terwijl Raphael Joly eerder al had laten weten geen interesse te hebben.

Voor Belgi√ę is woensdagavond Servi√ę de eerste tegenstander op het WK in Belgrado. De voorselectie van bondscoach Paul Vincent voor het WK telt veel spelers van Herentals, dat in de Nederlandse competitie uitkomt, maar ook de bij Keulen spelende Patrick van Noten, Dannis Swinnen die in Krefeld in de jeugd speelt en de bij K√∂nigsborner in de Duitse Oberliga actieve Lorenzo Maas. Doelman Bjorn Steijlen en aanvaller Vincent Morgan sluiten hun loopbaan af tijdens het WK.

Zaterdag staat in Turnhout de hele dag in het teken van de ijsderby der Lage Landen. Vanaf tien uur in de ochtend spelen de U12, U16 en U18-selecties van de beide landen ook oefenwedstrijden tegen elkaar. Die wedstrijden beginnen respectievelijk om 10.00 uur, 13.00 uur en 16.30 uur. De seniorenwedstrijd staat voor 20.00 uur op het programma.

Selectie Oranje voor Turnhout:

Doel: Ian Meierdres, Martijn Oosterwijk
Defense: Reinier Staats, Erik Tummers, Nick de Jong, Jordy van Oorschot, Olivier Leenders, Kilian van Gorp, Dax van de Velden, Jeffrey van Iersel, Jurryt Smid
Forwards: Joey Oosterveld, Kevin Bruijsten, Danny Stempher, Ronald Wurm, Joy Turpijn, Levi Houkes, Tony Demelinne, Marco Postma, Maarten Brekelmans, Mickey Bastings.