7 april 200600:00

Door Joep Meijsen

Oranje-team WK bekend

Bondscoach Doug Mason heeft de selectie voor het wereldkampioenschap in Estland bekendgemaakt. Opvallend is de terugkeer van Kevin Hoogsteen in Oranje en de selectie van 'youngsters' Jordy van Oorschot en Kevin Bruijsten.

Interessant is ook de toevoeging van Chris Eimers aan de technische staf van Oranje als assistent-coach. Eimers is al enkele maanden uitgeschakeld met een blessure. Bij de selectie moest rekening worden gehouden dat verschillende spelers wegens bijvoorbeeld werkverplichtingen niet beschikbaar waren.

Oranje gaat op pad met drie goalies, Phil Groeneveld, Peter Seton en Casper Swart. De technische staf van Oranje selecteerde de ervaren Justen Bekkering, Tommie Hartogs en Rody Jacobs. Ook Maarten de Groot en Bjorn Willemse zijn van de partij. Erik Tummers en Jordy van Oorschot maken hun debuut tijdens een seniorenkampioenschap.

Aanvallend is Marcel Kars ondanks zijn contract in Australië gewoon opgenomen in de selectie. Verder keert Kevin Hoogsteen, een deel van dit seizoen actief in de Italiaanse tweede liga, terug in de selectie. De in Noorwegen weer makkelijk scorende veteraan Dave Livingston is weer van de partij, Casey Vanschagen zijn debuut maakt voor Oranje tijdens een écht kampioenschap, net als Kevin Bruijsten van Heerenveen. Beiden waren al van de partij tijdens het recente vierlandentoernooi in Tilburg.

Doel
Phil Groeneveld
Peter Seton
Casper Swart


Defensie
Justin Bekkering
Tommie Hartogs
Jordy van Oorschot
Erik Tummers
Rody Jacobs
Bjorn Willemse
Maarten de Groot


Aanval
Kevin Bruijsten
Bert van den Braak
Peter van Biezen
Marcel Kars
Bob Teunissen
David Livingston
Kevin Hoogsteen
Jamie Visser
Lamonte Polet
Casey Vanschagen
Simon de Wit
Jan-Jaap Natte
Chad Euverman


Technische Staf
Hoofdcoach: Doug Mason
Assistenten: Alexander Jacobs, Chris Eimers
Teammanager: Jack America