Nl groeneveld kijktom2 0708

12 april 200800:00

Door Joep Meijsen

Oranje verliest van Italië

Het Nederlands team heeft de tweede en laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het WK in Oostenrijk met 4-0 verloren van Italië. Oranje begint zondagmiddag aan het WK in Oostenrijk met de wedstrijd tegen Kazachtstan.

Voor Italië scoorde Carter Trevisani twee keer in het ijsstadion van Vipiteno, terwijl ook John Parco en Mario Chitarroni tot scoren kwamen. Italië promoveerde enkele jaren geleden in Eindhoven naar het hoogste niveau van het wereldijshockey en wist zich daar de afgelopen jaren te handhaven.

Oranje is afgelopen woensdag naar Innsbruck vertrokken, alwaar de afgelopen twee dagen is getraind. Met de bus werd over de bergen de rit naar Vitipino ondernomen. Vanmorgen wordt weer getraind in Oostenrijk, waarbij de laatste puntjes op de i worden gezet voor de start van het toernooi.

Oranje kan in ieder geval op tijd beschikken over doelman Phil Groeneveld. De eerste goalie van het Nederlands team is donderdag kampioen van Italië geworden met Bolzano. In de vierde wedstrijd van de best-of-five liet hij slechts één doelpunt door, terwijl zijn teamgenoten vijf keer scoorden zodat Bolzano, in het Duits bekend als Bozen, de serie tegen Ritten Sport met 3-1 wint. Ritten had de openingswedstrijd van de serie gewonnen.