10 april 200500:00

Oranje wint 2e oefenpot

Het Nederlands IJshockeyteam heeft de tweede oefenwedstrijd tegen Hongarije met 2-0 gewonnen. Lamonte Polet en Tommie Hartogs maakten de goals, terwijl Phil Groeneveld tot 42 saves kwam voor zijn shutout.

Het is de eerste zege voor bondscoach Doug Mason sinds zijn terugkeer bij Oranje. Zijn debuut vrijdagavond leverde een 2-0 nederlaag op tegen de Hongaren. Oranje bereidt zich dit weekeinde in Hongarije voor op het wereldkampioenschap Division 1 dat over een week begint in Eindhoven.

Na een doelpuntloze eerste periode was het Lamonte Polet die Oranje na 34 minuten spelen zonder assistentie op een 0-1 voorsprong zette. Op aangeven van veteraan Dave Livingston en zijn Amsterdamse teamgenoot Marcel Kars stelde aanvoerder Tommie Hartogs tien minuten voor tijd de zege veilig.

Nederland liep in de ontmoeting tegen zestien strafminuten op en moest 42 schoten op doel incasseren. Oranje zelf kwam tegen Hongarije tot 24 schoten, waarbij doelman Krisztian Budai twee keer geklopt werd.