3 november 200400:00

Door [email protected]

Oranje wint ook derde pot

De ijshockeyers van Oranje hebben ook hun derde wedstrijd in de voorbereiding op het Olympisch Kwaliticatietoernooi gewonnen. In het Finse Mikkeli werd Jukurit met 3-6 geklopt.

Jukurit speelt op het op Ă©Ă©n na hoogste niveau in Finland en won daar de laatste jaren verschillende kampioenschappen. De ploeg heeft ambities om in de hoogste Finse liga uit te komen, maar deze is een zelfstandige instantie buiten de bond om die de afgelopen jaren geen nieuwe clubs toeliet.

Dit jaar jaagt Jukurit opnieuw op het kampioenschap, omdat de hoogste Finse divisie het komend jaar mogelijk nieuwe clubs gaat toelaten. Jukurit heeft daartoe een businessplan ingediend die de begroting van twee miljoen euro moet dekken en duidelijk maakt hoe de ploeg competitief denkt te worden op het hoogste niveau.

Afgelopen dinsdag speelde dit Jukurit gastheer voor Oranje. Nederland pakte in de eerste periode een voorsprong van 2-0, breidde deze in de tweede doorgang uit naar 1-5, voordat de laatste periode met 2-1 werd verloren.

De doelpunten bij Oranje kwamen van de sticks van Tommie Hartogs, Doug Stienstra, Simon de Wit, Lamonte Polet, Lester Arts en Chris Eimers. Oranje zet de oefencampagne vandaag voort met een wedstrijd tegen Tintaanit.