9 december 200400:00

Door Joep Meijsen

Overtimethriller in Thialf

De twee beste ploegen tot nu toe in de Coupe der Lage Landen en de bekercompetitie maakten er woensdagavond een spannende wedstrijd van in Thialf. Amsterdam Bulldogs wist uiteindelijk pas na penaltyshots van Heerenveen te winnen. Doug Stienstra had een goal en een assist voor de hoofdstedelingen en wist ook nog een penaltyshot te converteren.

Amsterdam greep al vroeg in de wedstrijd het initiatief. Na tien minuten spelen schoot Marcel Kars de formatie van Ron Berteling op aangeven van en Doug Stienstra op voorsprong en diezelfde Stienstra zorgde drie minuten later persoonlijk voor de tweede Amsterdamse treffer.

De hoofdstedelijke regerende landskampioen slaagde er echter niet in om definitief afstand te nemen van de Friese pretendent en twee straffen vroeg in de tweede periode zorgden ervoor dat Flyers weer terugkwam in de ontmoeting. Na iets meer dan een minuut spelen werd Jason Smith door scheidsrechter Robbe naar de strafbank gestuurd wegens interference. Amper 21 seconden later lag de puck al achter Joe Watkins. Doelpuntenmaker was Matt Korthuis.

Vijftig seconden later is het die twee minuten mag gaan brommen wegens interference. Deze keer duurt het iets langer voordat de Friezen scoren, maar op aangeven van Oleg Timchenko is het Jamie Visser die met nog 26 seconden over in de straf voor De Groot de gelijkmaker scoort.

Daarna blijft het lang stil in Thialf. De kunststukjes in de eerste twee powerplays voor Heerenveen kunnen in de zes verdere kansen in de wedstrijd niet worden herhaald. Een klein opstootje tussen Doug Stienstra en Robert Starke zorgt nog voor wat opwinding, maar doelpunten zijn er niet meer te zien. Ook de overtime levert geen treffers op, waardoor de wedstrijd uitloopt op penaltyshots. Joe Watkins toont zich succesvol als stopper van deze inzetten, Doug Stienstra en Marcel Kars weten namens Amsterdam wel Rudie van der Holst te passeren, waardoor de meeste punten naar Amsterdam gaan.

Heerenveen houdt hierdoor met nog een wedstrijd te spelen in de bekercompetitie een marge van 1 punt ten opzichte van Amsterdam. In de Coupe der Lage Landen is de marge twee punten, maar heeft de formatie van Ron Berteling een wedstrijd minder gespeeld.