Beneliga logo 2015 poule A

9 januari 201623:28

Panters en Tijgers maken geen fout

De strijd om een ticket voor de play-offs in groep A van de BeNeLiga blijft ongekend spannend. Zoetermeer had thuis weinig moeite met Nijmegen en Amsterdam boekte een knappe uitzege in Geleen.

Zaterdagavond bleek nog maar eens het krachtverschil tussen Groep A en B. Zoetermeer en Nijmegen staan allebei op plaats 5 in hun groep, maar Zoetermeer was in het eigen Silverdome veel te sterk. Panters nam in de eerste periode via goals van Chris Toonen en Pascal van de Velde een 2-0 voorsprong.

In de tweede periode nam Zoetermeer definitef afstand van de bezoekers. Jeffrey Melissant, Jurryt Smid, Leroy Haanstra en Rick van Haren zorgden voor de treffers. In de slotperiode wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren. Joy Turpijn werd de zevende doelpuntmaker bij Zoetermeer en Jake Hendriks redde uiteindelijk de eer voor Nijmegen en bepaalde de eindstand op 7-1.

Zoetermeer komt door de zege op 30 punten uit 15 wedstrijden. Nijmegen staat op 15 punten uit 14 wedstrijden en zag het gat met Eindhoven op 4 punten blijven. Nijmegen heeft nog wel twee wedstrijden tegoed.

Geleen – Amsterdam

Het was geen beste dag voor het Geleense ijshockey. Eerder maakte de club bekend dat Christer Dreberg niet langer de coach is van het eerste team. Interim coach Jacq Geurts zag daarna zijn ploeg onderuit gaan tegen Amstel Tijgers.

Geleen begon zwak en Amsterdam profiteerde al na anderhalve minuut toen Calvin Pohlman de score opende. Tot overmaat van ramp verlieten zowel Erik Tummers als David Arvay het ijs in de eerste periode. Eaters speelt komende dinsdag de beslissende wedstrijd in de halve finale van de beker en zal dan deze twee spelers erg goed kunnen gebruiken. In de eerste periode vielen verder geen doelpunten maar vooral straffen.

Net als in Zoetermeer was de tweede periode beslissend. Amsterdam vergrootte de voorsprong naar 1-4 door goals van Joey Oosterveld, John Versteeg en de tweede goal van Pohlman. Tom Marx deed wat terug voor Geleen door een rebound te verzilveren.

Tien minuten voor tijd verkleinde Luca Heutmekers de achterstand tot 2-4 maar verder zou Geleen niet komen. Daniel Lam zorgde met een powerplaygoal in de 58e minuut voor de 2-5 eindstand. Als toetje trakteerden Donny van Musscher en Jord Smit het publiek op een knokpartij. Mede daardoor eindigde de teller qua strafminuten op 106.

Amsterdam klimt voorlopig naar de tweede plaats in groep A maar Herentals en Hijs hebben minder wedstrijden gespeeld. De ploeg uit de hoofdstad heeft nu 34 punten uit 15 wedstrijden. Komende vrijdag wacht de belangrijke wedstrijd in en tegen Den Haag. Geleen blijft eerste in groep B maar ziet Tilburg naderen.