Hijs Flyers Beneliga kampioensfoto Flyers 2017

22 april 201921:54

Door Joep Meijsen

Panters trekt Neuman aan van Hijs

Zoetermeer Panters heeft zijn eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Het gaat om de 24-jarige Cas Neumann die de afgelopen twee jaar in Den Haag speelde.

De goalie uit Leidschendam speelde eerder in Leiden en in het tweede team van Den Haag. Twee jaar geleden vormde hij een goalie-duo met Fabian Schotel, terwijl hij afgelopen jaar samenwerkte met Tomislav Hrelja. Met Den Haag won hij twee jaar geleden bijna alle hoofdprijzen in het Nederlandse ijshockey. Neuman vervulde daarbij meestal de rol van back-up.

Zoetermeer werkte vorig jaar met de Finse doelman Lauri Rämö en Kevin Riedijk als het goalie-duo. De club maakte eerder dit paasweekeinde al bekend dat Dusan Kmec ook komend jaar in het shirt van Panters speelt, terwijl de club ook Alex Andjelic aanstelde als nieuwe hoofdcoach.

Op de site van Den Haag legt Neuman uit waarom hij overstapt naar buurman Zoetermeer. 'Ik heb voor deze stap gekozen met oog op mijn eigen ontwikkeling, waar ik in Zoetermeer alle ruimte voor zal krijgen. Mijn doel is om door te groeien naar een hoger niveau door meer wedstrijdervaring op te doen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik die groei het beste bij Zoetermeer kan doormaken.'