NHL patrick kane 09

10 augustus 200900:00

Door [email protected]

Patrick Kane gearresteerd

Chicago Blackhawks speler Patrick Kane is zondagmorgen samen met zijn neef gearresteerd door de locale autoriteiten in Buffalo, New York. De Amerikaanse ster is aangeklaagd voor onder meer beroving en hangt een fikse straf boven het hoofd.

Winger Kane speelt nu twee jaar voor de Chicago Blackhawks. In 2007 werd hij als eerste speler gekozen in de NHL-draft door de club uit Michigan. Samen met Jonathan Toews is de jonge Kane hét boegbeeld van de club. In zijn eerste twee NHL-seizoenen wist de 20-jarige speler uit Buffalo telkens 70 of meer punten te halen. In 2008 werd hij nog beloond met de Calder Memorial Trophy. Deze prijs gaat naar de beste rookie in de NHL. Met Kane in de gelederen wist Chicago het afgelopen seizoen tot de halve finales te schoppen.

Foto: Patrick Kane (rechts)

Kane werd zondag samen met zijn 21-jarige neef in de vroege ochtenduren gearresteerd na een avond stappen. Naar verluidt kon de taxi chauffeur geen volledig wisselgeld teruggeven nadat ze hem 15 dollar hadden betaald voor een taxi rit van 13,80 dollar. Volgens de politie werd de 62-jarige taxichauffeur daarna door het jonge tweetal geslagen en bij de keel gegrepen. Kort na het incident in het uitgaansgebied van Buffalo is Kane gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen.

Na een paar uur vastgezeten te hebben zijn werd Kane al voorgeleid bij de lokale rechtbank voor een verklaring. Hierna werd de speler hangende het onderzoek tijdelijk op vrije voeten gezet.

Eerder die week kwam Kane nog erg positief in het nieuws. Hij heropende samen met de burgemeester van Buffalo een gerenoveerd ijsstadion in zijn thuisstad. Hetzelfde stadion waar Kane had leren ijshockeyen. Kane werd tijdens die gelegenheid nog met een andere NHL-speler - Tim Kennedy - uitgeroepen als ‘hometown hero'.

Via zijn advocaat heeft de speler verklaard onschuldig te zijn.