30 mei 200600:00

Door Remco

Paul Kroon naar Groningen

Paul Kroon maakt deze zomer de overstap van Heerenveen naar Groningen. De 23-jarige verdediger vertrekt uit Friesland na zes seizoenen gespeeld te hebben op het hoogste niveau. Voor Groningen is Paul Kroon de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen.

Paul Kroon speelde de afgelopen zes jaar meer dan tweehonderd wedstrijden voor de Flyers. Kroon heeft ook de nodige ervaring opgedaan bij de verschillende nationale jeugdteams. Afgelopen seizoen kreeg de verdediger al weinig speeltijd onder coach Brian de Bruyn. Kroon verwacht komend seizoen nog minder speeltijd aangezien Heerenveen heeft aangekondigd om vijf imports te halen voor de verdediging.

Groningen-coach Martin de Wilde is zeer tevreden met de komst van Kroon: 'Aan het einde van vorig seizoen heb ik al even met Paul gesproken en toen bleek dat Paul in eerste instantie zou afvallen voor het eerste van Heerenveen heb ik contact gezocht. Later bleek dat coach de Bruin Paul toch een kans wilde geven voor het aankomende seizoen. Maar Paul is een man van zijn woord en heeft de juiste mentaliteit en koos voor de Grizzlies. Met het niet terugkeren van Adam Blossey, heb ik in Paul de ideale opvolger gevonden. Naast zijn talent is Paul ook de man om mijn jongere verdedigers te helpen naar een hoger niveau.'