6 mei 200600:00

Door Joep Meijsen

Pellegrims tekent bij Kassel

Mike Pellegrims speelt de komende twee seizoenen bij de Kassel Huskies. De enige vraag nog is of hij in de DEL of een niveau daaronder gaat spelen. Kassel is officieel gedegradeerd, maar heeft nog een kleine kans op klassebehoud.

Dat meldt de website van de Kassel Huskies. Pellegrims speelde de afgelopen jaren in DÄ‚Ĺ’sseldorf, waarmee hij afgelopen seizoen nog de finale om het kampioenschap bereikte. Deze werd echter verloren van Berlijn.

Pellegrims was ook in Nederland het afgelopen jaar volop in het nieuws. Eerst trad hij aan als assistent-coach bij Geleen om vervolgens na een conflict met voorzitter Van Sloun weer op te stappen. De inmiddels 37-jarige geboren Belg speelde in het verleden voor Geleen en Utrecht.

De Belgische international stapte na een kort verblijf in Frankrijk in 1996 over naar de sterke DEL. Daar geldt hij sindsdien als Ă©Ă©n van de betrouwbaarste verdedigers in de liga. Via Mannheim en Berlijn kwam hij in 2001 in DĂŒsseldorf terecht, waar hij nog altijd erg populair is onder de supporters. Afgelopen september speelde hij zijn vijfhonderdste wedstrijd in de DEL.

Het is nog de vraag hoeveel wedstrijden daarbij komen. De degradatie van Kassel is nog altijd niet zeker. De promovendus uit de lagere divisie moet aan een reeks voorwaarden voldoen om de overstap te kunnen maken. Dit betreft Straubing, waar het er vooralsnog op lijkt alsof ze inderdaad gaan promoveren. Ook als Kassel echter in de tweede Bundesliga komt te spelen, geldt het contract van Pellegrims.