21 maart 200600:00

Door [email protected]

Pellegrims vrijgesproken

Mike Pellegrims kreeg maandagavond te horen dat hij vandaag (dinsdag) gewoon kan spelen voor DĂŒsseldorf. De Hamburg Freezers hadden bij de DEL aangedrongen op een aanvullende schorsing na een overtreding van de verdediger in de eerste wedstrijd van de Duitse kwartfinale playoffs.

In de 57e minuut van de eerste playoff ontmoeting tussen DĂŒsseldorf en Hamburg beging Pellegrims een overtreding op Freezer Benoit Gratton. Daarvoor kreeg de Belgische DEG Metro Stars verdediger vijf minuten en een game misconduct van de scheidsrechter. Gratton kon na een korte onderbreking weer gewoon verder spelen.

De Hamburg Freezers namen het incident hoog op en drongen bij de DEL aan op aanvullende maatregelen tegen de verdediger. De tuchtcommissie oordeelde maandagavond echter dat van verdere vervolging geen sprake zal zijn. Op basis van de videobeelden oordeelde de commissie dat de door de scheidsrechter opgelegde straf terecht en afdoende was. Hierdoor kan DEG vanavond gewoon over de diensten van Pellegrims beschikken.

De serie tussen DĂŒsseldorf en Hamburg is spannend. DEG heeft het thuisvoordeel en won de eerste wedstrijd in de verlenging met 3-2. In Hamburg moesten de Metro Stars met 4-2 buigen voor het thuisteam. Alle vier de goals van de Freezers vielen op de powerplay. Afgelopen zondag kwam DĂŒsseldorf weer op voorsprong door een uiteindelijk wat geflatteerde 4-1 overwinning. Dinsdagavond wordt de vierde wedstrijd van de best-of-seven serie in Hamburg gespeeld.