Morning Skate Pittsburgh Goal Final 2017

1 juni 201708:05

Door Joep Meijsen

Penguins winnen ook tweede thuiswedstrijd

De Pittsburgh Penguins hebben ook het tweede duel in de finaleserie om de Stanley Cup tegen Nashville gewonnen. De ploeg scoorde drie goals vroeg in de derde periode, waaronder twee binnen vijftien seconden, in een 4-1 overwinning.

Jake Guentzel had twee goals. Voor de 22-jarige aanvaller uit Omaha, Nebraska waren dit zin elfde en twaalfde doelpunten in de play-offs. Hij is daarmee in doelpunten als rookie de nummer twee in de geschiedenis van de NHL. Intussen heeft hij negentien punten verzameld, een record voor een in de Verenigde Staten geboren rookie. Zijn tweede treffer was tevens de winnende goal in de wedstrijd, zijn vijfde in deze play-offs. Ook al een record voor een rookie.

Een ander moment dat de aandacht trok was een knokpartijtje tussen twee van de sterspelers in deze finaleserie. Gedurende de derde periode kregen Evgeni Malkin en PK Subban het met elkaar aan de stok, al leek het, ondanks enkele rake klappen, vooral een langdurige knuffel. Het trok in ieder geval de aandacht.

Het was ook opnieuw het verhaal van de goalies. Matt Murray was voor Pittsburgh spectaculair en maakte 37 saves, terwijl Pekka Rinne vroeg in de derde periode plaatsmaakte voor Juuse Saros nadat Jake Guentzel, Scott Wilson en Evgeni Malkin hadden gescoord. Het stadion in Pittsburgh is geen gelukkige plek voor de Finse goalie van de Predators, die er vijf wedstrijden speelde in zijn loopbaan en die alle vijf verloor. De volgende twee wedstrijden zijn in Nashville.

Tot die serie van drie snelle doelpunten vroeg in de derde periode was de score in evenwicht. Pontus Aberg scoorde het enige doelpunt namens de Predators, die halverwege de eerste periode de leiding pakten. Guentzel maakte vijf minuten later gelijk, een stand die op het scorebord bleef staan tot de beslissende openingsfase van de derde periode.