Eaters vs tijgers 100110

10 januari 201000:00

Perfect weekeinde voor Eaters

Eaters Geleen deed goede zaken dit weekeinde. Na de winst in Eindhoven wonnen de Limburgers zoals verwacht thuis met 4-1 van Amstel Tijgers. Mike Forgie scoorde driemaal voor Geleen.

Een avond eerder was het nog David Burgess die een hattrick wist binnen te slepen. Tegen Amsterdam was het zijn lijngenoot Mike Forgie die deze prestatie herhaalde. De 851 aanwezige toeschouwers in Glanerbrook zagen Forgie al na twee minuten de score openen op aangeven van Burgess en Ziga Svete. De Sloveen Svete mocht even later op de powerplay zelf scoren. Voor Svete was het zijn zesde doelpunt van het seizoen.

Vier minuten voor de eerste pauze zorgde Forgie voor een veilige marge van drie goals. Wederom scoorde Forgie op aangeven van Burgess. Vlak na de treffer wist Tobias Kathan iets terug te doen voor Amsterdam. De jonge Duitser met de befaamde achternaam scoorde zijn tweede goal in Amsterdamse dienst.

De 3-1 stand bleef lang staan. Pas vijf seconden voor het einde van de wedstrijd wist Forgie zijn derde avond te produceren en daarmee de eindstand op 4-1 te bepalen. Met de driepunter tegen Amsterdam op zak, steeg Geleen naar de belangrijke tweede plaats op de ranglijst.

Amsterdam blijft door de nederlaag op de laatste plek staan. Woensdag mag de ploeg van Ron Berteling weer aan de bak. Koploper Nijmegen Devils komt dan op bezoek in Amsterdam.