Final Four2018 Den Haag Heerenveen Schotel redding2

7 februari 201920:38

Door marketing@ijshockeynederland.nl

Persbericht: Opzet Final Four gewijzigd

Naar aanleiding van de incidenten rondom en tijdens de afgelopen bekerfinale ziet Nijmegen Devils zich helaas genoodzaakt de organisatie van de Final Four terug te geven. Dit na intensief overleg met de politie, gemeente Nijmegen en IJshockey Nederland. Het finale weekend om het Nederlandse kampioenschap zou op 2 en 3 maart plaatsvinden in Nijmegen.

IJshockey Nederland directeur Rob van Rijswijk betreurt de gebeurtenissen en de gevolgen van de bekerfinale. “Het is ontzettend jammer dat door toedoen van enkelen een ijshockeyfeest voor velen wordt verpest. Met de betrokken clubs gaan we er het beste van maken en zorgen we gezamenlijk voor een ijshockey waardige Nederlandse afsluiting van het seizoen.”

Nadat bekend was dat Nijmegen Devils na uitvoerige overwegingen besloten heeft af te zien van de organisatie is in overleg met de betrokken clubs de organisatorische opzet van de Final Four logischerwijs aangepast. Het was niet meer mogelijk om de oorspronkelijke opzet op zo’n korte termijn te handhaven en daarom werd in gezamenlijkheid besloten om beide halve finales op vrijdag 1 maart te spelen op eigen terrein. De best geplaatste teams (nummers 1 en 2) spelen thuis, wat betekent dat de nummer 1 tegen de nummer 4 speelt en de nummer 2 tegen de nummer 3. Deze wedstrijden zullen aanvangen om 20.30u.

De finale wordt zondagmiddag gespeeld op neutraal terrein. Wat de exacte locatie wordt, is nog niet bekend. Daarover worden clubs en fans op een later tijdstip geĂŻnformeerd.