4 november 200500:00

Door Joep Meijsen

Persick landt bij Wolves

Verdediger Mark Persick speelt de rest van dit seizoen bij Den Haag Wolves. De 24-jarige Canadees werd vorige week weggestuurd bij Eaters Geleen, maar maakt vanavond zijn rentree tegen dezelfde club.

Groot voordeel voor Den Haag is dat Eaters Geleen de internationale transfer voor Persick al heeft betaald, waardoor de voormalige speler van Canisius College in de Verenigde Staten relatief goedkoop kan worden toegevoegd aan de selectie.

Mark Persick werd geboren op 26 april 1980 in Yorktown in de Canadese provincie Saskatchewan. Voor zijn komst naar de Amerikaanse universiteitscompetitie speelde de Canadees in eigen land op lager juniorenniveau. In bijna honderdtwintig wedstrijden voor Canisius College in de NCAA kwam hij tot zeven doelpunten en 21 assists. Hij geldt dan ook als een zogenoemde 'stay-at-home'-defenseman.

Persick krijgt een ideale kans om sportieve revanche te nemen op coach Andy Tenbult. Die liet bij het vertrek van de verdediger optekenen: 'Mark is een perfecte vent, die goed met iedereen in de groep overweg kan. Maar hij is niet de juiste man die wij nodig hebben in onze verdediging. Mark kan het hoogste niveau in Nederland nog niet aan. Daarom heb ik mijn best gedaan om hem in Groningen een plek te bezorgen.'

Persick zag de Eerste Divisie in Nederland niet zitten en mocht op proef in Den Haag komen. Na enkele dagen kreeg hij een contract aangeboden Wolves meldde al voorafgaand aan het seizoen dat er nog gezocht werd naar defensieve versterking. De ploeg van hoofdcoach Robb Serviss eindigde onlangs als nummer vier in de Coupe der Lage Landen, maar verloor afgelopen woensdagavond de openingswedstrijd van de cupcompetitie.