22 mei 200600:00

Door Joep Meijsen

Petr Kratky weg bij Flyers

De Tsjechische verdediger Petr Kratky speelt het komende seizoen niet voor de Heerenveen Flyers. De boomlange defence tekende een contract voor Briançon in de Franse liga.

Dat meldt de officiële website van Les Diables Rouges de Briançon. Het vertrek van de verdediger bij Flyers komt als een verrassing. De technische leiding van de Friese eredivisionist had aangegeven graag verder te willen met Petr Kratky.

De verdediger kwam afgelopen november als defensieve versterking naar Heerenveen, waar hij zich al snel ontwikkelde tot een populaire speler. Met zijn lange lichaam was Kratky veel aanwezig op het ijs. Met Kratky in de gelederen bereikte Flyers de finale om het landskampioenschap, waar de ploeg van Brian de Bruyn na een spannende strijd moest buigen voor Nijmegen.

Met Frankrijk voegt Kratky een zesde land toe aan zijn internationale loopbaan. Eerder was hij al actief in Rusland en Italië, terwijl hij het grootste deel van zijn loopbaan voor Litvinov en Zvolen speelde. Die clubs komen uit op het hoogste niveau in Tsjechie en Slowakije.