Beneliga logo 2015

29 februari 201608:20

Door Joep Meijsen

Plaatje rond play-offs is compleet

De reguliere competitie in de play-offs werd zondagavond met vier wedstrijden afgerond. Daarmee werden de laatste overgebleven vragen rond de play-offs beantwoord.

Eerder in het weekeinde was al duidelijk geworden dat Herentals en Nijmegen en Heerenveen en Luik elkaar tegenkomen in de kwartfinales van de play-offs. Nu is duidelijk dat Geleen het op mag nemen tegen Amsterdam en dat Tilburg tegen Den Haag speelt in de eerste ronde van de play-offs.

De Hagenaren sloten de reguliere competitie af met een overwinning in overtime in Luik. De wedstrijd was gisteren lange tijd onzeker, maar werd alsnog gespeeld. Alan van Bentem besliste de ontmoeting met een powerplaygoal in de verlenging nadat Stace van Bentem en Slavomir Bodnar namens Hijs en Andy Kolodziejczyk en Yoren de Smet ervoor hadden gezorgd dat het na reguliere speeltijd 2-2 stond. De gelijkmaker van Luik viel in de slotminuut.

Geleen was in eigen huis met 6-2 de baas over Leuven. Brad Westerman gaf Eaters al na dertig seconden de leiding, maar Maxime Pellegrims zorgde niet veel later voor de gelijkamer. Daarna liep Eaters echter via goals van Akim Ramoul, Mordy Munichman, Lars van Sloun, Glenn Bakx en Jeffrey van Iersel uit naar een 6-1 voorsprong. In de slotfase was David Vychodil nog succesvol namens Chiefs, dat hiermee zijn campagne in de eerste editie van de BeNeLiga beëindigt.

Heerenveen speelde mogelijk de laatste wedstrijd in het gezellige ijshockeystadion in Turnhout. De sluiting van de ijsbaan werd recent aangekondigd, al is de club vastbesloten te blijven bestaan. Flyers won met 3-8 in Turnhout, waarbij Ronald Wurm en Kevin Nijland ieder twee keer scoorden. Ook Kenny Welles, Valentijn Bouten en Brent Janssen waren succesvol. Jared Henderson (2) en Kay van Mechelen zorgden voor de Turnhoutse productie.

Antwerpen sloot het eerste seizoen in de BeNeLiga af met een 6-5 overwinning op Amsterdam. Na twintig minuten spelen was het al 3-3, daarna liep Phantoms uit naar 6-3 en in het slotoffensief kwam Tigers net tekort om overtime af te dwingen. Kenneth Pittoors had twee goals namens Antwerpen, waaronder de uiteindelijke winnende treffer, terwijl vijf verschillende spelers van Amsterdam doel troffen.