27 januari 200700:00

Door Joep Meijsen

Play-off-plaatje krijgt vorm

De eindsprint naar de finish van de competitie kon er dit seizoen weleens eentje worden zonder veel spektakel. Den Haag en Nijmegen gingen vrijdagavond allebei onderuit en raken daardoor steeds verder op achterstand op de ranglijst. Heerenveen en Tilburg waren de winnende teams vanavond.

De afgelopen jaren zijn er verschillende bloedstollende eindfases geweest in de Nederlandse competitie. Verschillende keren hing het af van de resultaten op de laatste twee speeldagen voordat bekend was, welke teams zich zouden plaatsen. Na vanavond hebben Den Haag en Nijmegen echter met nog acht wedstrijden te spelen een achterstand van respectievelijk tien en acht punten op de nummer vier van de ranglijst, Geleen. Die ploeg heeft bovendien nog een wedstrijd minder gespeeld.

Heerenveen is dankzij de 1-5 zege van vanavond op Wolves naar de derde plaats op de ranglijst gekropen met 21 punten. Dat zijn er twee meer dan Geleen en respectievelijk tien en twaalf ten opzichte van Nijmegen en Den Haag. Flyers heeft echter wel meer wedstrijden gespeeld dan de andere teams. Het team met de punten al in de zak is echter dan vrijwel altijd in het voordeel.

Vijf verschillende spelers troffen doel namens Heerenveen, dat alweer de zesde wedstrijd op rij won. De komst van de nieuwe coach, Alan Jacob, zorgde niet voor een schokeffect in Den Haag. De laatste zege van Wolves dateert alweer van vrijdag 5 januari toen Den Haag thuis met 5-2 won van Geleen.

De defensie van Flyers wist in de Uithof makkelijk het net te vinden. De eerste drie treffers van Heerenveen kwamen van de sticks van Justin Bekkering, Joshua Harding en Don Nicols. Ook Casey Bartzen en Brent Janssen kwamen tot scoren. De tegentreffer kwam op naam van Matt Armstrong.

Nijmegen Emperors kwam in Tilburg nog terug van een 3-0 achterstand tot 3-2, maar kon de comeback niet afronden. De Brabantse formatie won uiteindelijk met 5-2 en zette daarmee weer een reuzenstap op weg naar de play-offs. Anders dan vorig jaar zal het seizoen in Tilburg niet vroeg eindigen.

Jeff Paul, Jeroen van den Broek en Doug Stienstra brachten Tilburg op een 3-0 voorsprong. Twee goals in 45 seconden van Bart van Roosmalen en Nick de Jong brachten nog hoop voor Nijmegen, maar Casey Vanschagen en tenslotte Doug Stienstra, in het lege net, zorgden ervoor dat de punten in Stappegoor bleven. Jeff Paul en Yoni Cornelissen ontvingen na het laatste fluitsignaal nog een game misconduct.