19 februari 200600:00

Play-off-strijd op stoom

Het wordt steeds spannender in de strijd om een plek in de play-offs in de Eredivisie. Nijmegen verraste Amsterdam in het hol van de leeuw, terwijl Tilburg verloor in Geleen. Eaters en Flyers strijden bovendien nog om het thuisvoordeel.

Door de uitslagen van zondagavond komt de ontknoping van de komende competitie aan op de allerlaatste speeldag. Pikant genoeg spelen Nijmegen en Tilburg de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen elkaar in Stappegoor. Tilburg heeft bovendien nog een extra wedstrijd op het programma staan, komende woensdagavond in eigen huis tegen Geleen.

Trappers kende tegen Geleen zondagavond de slechtst mogelijke start. Na amper vijf minuten spelen stond de ploeg uit Brabant al met 2-0 achter. Ryan Held en Jamie Visser scoorden de goals. Voor Held was het zijn 28e treffer dit seizoen. Alleen TJ Caig en Dave Iannazzo hebben meer treffers op hun naam dit seizoen.

Via een powerplay-goal van Doug Stienstra knokte Trappers nog wel terug, maar via international Chad Euverman vergrootte Geleen in de tweede periode de voorsprong weer. Voor Euverman was het zijn achttiende treffer van het seizoen.

Tilburg Trappers mocht in de slotperiode vijf keer met een man meer op het ijs verschijnen. Dit leidde echter pas drie minuten voor tijd tot een treffer van Peter van Biezen. De straf daarna voor Stanislav Nazarov werd Tilburg echter fataal en Jason Silverthorn kon de zege veiligstellen voor Eaters.

Nijmegen kwam in Amsterdam in de eerste periode op een voorsprong van 2-0 via TJ Caig en Erik Landman, zag de regerende landskampioen weer langszij komen en wist na een doelpuntloze tweede periode de wedstrijd in de laatste twintig minuten te beslissen. Eerst tekende TJ Caig voor zijn achtste game-winning-goal van het seizoen, waarna Bob Teunissen de zege veiligstelde met een empty-netter. Marcel Kars en Tommie Hartogs scoorden de treffers namens de Tijgers.

Nijmegen heeft genoeg aan winst vrijdag op Heerenveen en een kleine nederlaag in Tilburg voor plaatsing voor de play-offs. Alle kaarten liggen echter nog open op tafel. Het wordt een bloedstollend slot van de reguliere competitie.