Whats App Image 2020 03 01 At 18 18 05 3

7 maart 202000:48

Door Joep Meijsen

Play-offs: Flyers start met flinke zege

Heerenveen maakte in eigen huis korte metten met Mechelen. Trevor Petersen en Dennis Sikma scoorden ieder twee keer in de 8-1 zege die Flyers een 1-0 voorsprong in de serie bezorgde.

Het is de nummer Ă©Ă©n tegen de nummer acht, dus het krachtverschil zou groot moeten zijn. In de laatste onderlinge ontmoeting trok Golden Sharks echter onverwacht aan het langste eind. Flyers liet voor 1435 toeschouwers deze keer geen ruimte voor verrassingen. Trevor Petersen zette zijn ploeg in de openingsfase op voorsprong en niet veel later verdubbelde Dennis Sikma de score.

Mechelen kon nooit echt een vuist maken in de wedstrijd, maar haalde de eerste pauze wel met slechts twee tegengoals. Zo'n beetje vanaf halverwege nam Flyers echter definitief afstand van de tegenstander. Lars den Edel zorgde op de powerplay voor de 3-0, waarna achter elkaar nogmaals Sikma, Brent Janssen en Marc Nijland succesvol waren.

Die 6-0 voorsprong werd via een benut penaltyshot van Petersen en een treffer van Juha Kiiholma in de slotperiode verder uitgebouwd. Elia Urlings nam een paar minuten voor tijd de eretreffer voor zijn rekening. Morgeno m 19.45 uur staan de twee teams opnieuw tegenover elkaar, dan in Mechelen. Als Heerenveen wint, staat de ploeg als eerste in de halve finale.

Archieffoto: Marco Spelten (www.actiefotografie.nl)

Delen