3 oktober 200600:00

Door Joep Meijsen

Polet voor Van Diemen

Eaters Geleen stuurt verdediger Chad van Diemen naar huis. Tegelijkertijd trekt de eredivisionist Lamont Polet aan, die vorig jaar nog voor Amsterdam uitkwam. Voor Polet wordt het de derde keer dat hij bij Geleen terechtkomt.

De wisseling van de wacht wordt door Eaters in een persbericht gemeld. De ploeg zoekt ook nog naar een vervanger voor Van Diemen. 'Chad van Diemen bleek na een reeks ijstrainingen en 2 oefenwedstrijden niet de beoogde verdediger die coach Dave Hyrsky graag had willen zien. De technische staf heeft besloten niet langer te wachten op verdere progressie van de verdediger en is al op zoek naar een vervanger voor van Diemen', zo schrijft de club.

Van Diemen speelde afgelopen weekeinde twee keer tegen Tilburg Trappers. Hij is de broer van oud-international Ryan van Diemen. Lamonte Polet kwam vorig jaar namens Amsterdam in 46 wedstrijden tot negentien goals en vijftien assists. Daarmee was hij de nummer acht op de topscorerslijst bij de Tijgers. Polet gaat in Geleen als verdediger spelen.

Polet werd geboren op 1 maart 1974 in Winnipeg in Canada. Halverwege de jaren negentig maakte hij de oversteek naar Europa, waar hij bij Geleen terechtkwam. Na seizoenen in Duitsland en Engeland keerde hij in het seizoen 2001/02 terug bij Eaters, waar hij makkelijk het net wist te vinden.

Na een seizoen in Heerenveen maakte hij de overstap naar Amsterdam, waar hij twee seizoenen speelde. Hij debuteerde tijdens het wereldkampioenschap in Noorwegen voor Oranje en speelde de afgelopen drie wereldkampioenschappen. In Estland kwam hij in vijf wedstrijden tot twee goals en een assist en eindigde +1.

Tijdens het kampioenschap werd aangekondigd dat hij geen nieuw contract kreeg aangeboden in Amsterdam, waarna hij overwoog zijn ijshockeyloopbaan te beëindigen en zijn maatschappelijke carrière de voorkeur te geven.