Flyers postma close 0708

15 mei 200800:00

Door Joep Meijsen

Postma en Bekkering weg

Marco Postma en Justin Bekkering spelen het komende seizoen naar alle waarschijnlijkheid niet in Heerenveen. Het tweetal is niet akkoord gegaan met de aanbieding voor het nieuwe contract. Andere ervaren spelers hebben wel bijgetekend, terwijl Bert van den Braak overstapt uit Nijmegen.

Dat meldt Omroep Friesland. Het gaat daarbij om de broers Jacco en Erik Landman en aanvoerder Hans Kroon. De nieuwe coach van Flyers, Chris Eimers, sprak onlangs al zijn hoop uit dat dit drietal ook komend seizoen deel zou uitmaken van de selectie. Jacco Landman kwam anderhalf jaar geleden terug na te zijn gestopt en knoopt er nog een seizoen aan vast.

De ervaren voormalige international had vorig jaar in 48 wedstrijden één goal, negentien assists in 54 strafminuten. Zijn broer Erik was de topscorer onder de Nederlandse spelers bij Flyers met negentien goals, 22 assists en 64 strafminuten in 46 wedstrijden. Hans Kroon bracht zes goals, dertien assists en 28 strafminuten op zijn naam, wat hem selectie opleverde voor het wereldkampioenschap in Oostenrijk.

Daar was ook Bert van den Braak aanwezig. Deze had vorig jaar vier goals en twaalf assists voor nieuwkomer Nijmegen Devils. Met die cijfers was hij de nummer vier op de topscorerslijst bij de club uit de Keizerstad. Van den Braak is de eerste nieuwkomer bij Heerenveen.

Flyers wacht nog op antwoord van zes van de imports van vorig jaar die een nieuwe aanbieding hebben gekregen. Doelman Tim Kelleher, verdedigers Oriel McHugh, John Gordon en Jeff Moor en de aanvallers Michael Nason en Andrei Levitin. Flyers heeft ook een oogje op oud-topscorer Casey Bartzen.

Justin Bekkering en Marco Postma gaan niet akkoord met de aanbieding. Wat eerstgenoemde gaat doen, is nog niet bekend. Volgens Omroep Friesland vertrekt Marco Postma naar Den Haag. Dat is tegen het zere been van voorzitter Danny Micola. Hij vindt het niet netjes dat Hijs Nederlandse spelers wegkoopt bij andere clubs.