22 december 200500:00

Powerplay helpt Nijmegen

Nijmegen Emperors scoorde vier keer in vijf powerplays voor een 4-3 zege op Den Haag. Erik Landman tekende voor een goal en een assist namens Nijmegen, terwijl Stace Page twee assists had voor de Wolves.

ing in het Triavium was een belangrijke. Nijmegen kreeg de kans zich ruimschoots op een plek in de play-offs te spelen, terwijl Den Haag juist aansluiting zocht met de top. De Hagenezen werden daarbij niet geholpen door de afwezigheid van doelman Brock McGillis, hoewel Peter Seton zich een zeer vaardige vervanger toonde.

Tot drie keer toe in de wedstrijd kwam Den Haag op voorsprong, drie keer kwam Nijmegen op gelijke hoogte en een wonderschone powerplay-goal van Erik Landman vier minuten voor tijd besliste de wedstrijd daarna in het voordeel van Nijmegen.

Volgens de tellingen van Nijmegen schoot de thuisploeg 42 keer op het Haagse doel, terwijl doelman Casper Swart aan de andere kant maar zestien schoten te verwerken kreeg. Nijmegen was in de praktijk echter vooral gevaarlijk met een man meer op het ijs.

Het was Tristan Senior die na bijna veertien minuten spelen de wedstrijd openbrak. Van dichtbij frommelde hij de puck langs Casper Swart. Scheidsrechter Meier deelde in de eerste periode geen enkele straf uit. Toen Patrick Finnegan na 25 minuten echter als eerste plaats mocht nemen op de strafbank, duurde het exact 38 seconden voordat Jake Brenk van dichtbij een rebound binnen kon schieten voor de gelijkmaker.

Den Haag, ook zonder de teruggestuurde Shtefan, toonde echter veerkracht en Mark Persick bracht de Hagenezen halverwege ing weer op voorsprong. Protesten tegen de treffer leverden Jake Brenk van de Emperors een tien minuten misconduct op. Tegen het einde van de periode verschoof Peter Seton volgens scheidsrechter Meier met opzet zijn doeltje. Nijmegen gebruikte de powerplay effectief. Nick de Jong scoorde van dichtbij zijn zevende treffer van het seizoen. Hiervan scoorde hij er vijf met een man meer op het ijs.

Nijmegen was echter niet de enige ploeg die succesvol kon zijn met een man meer op het ijs. Een straf tegen Erik Tummers bood Stace Page een uitgelezen kans om de Wolves met nog tien minuten te gaan opnieuw op voorsprong te brengen. Toen deze forward even later mocht gaan brommen wegens een crosscheck was het al snel weer raak. Een goede combinatie voor het doel stelde Huub Verdonschot in staat van dichtbij te scoren op de rebound na een schot van Bob Teunissen. Het was de inleiding voor de winnende goal van Erik Landman. De kans op een comeback van Den Haag werd in de slotfase in de kiem gesmoord door straffen tegen Patrick Finnegan en een straf wegens unsportsmanlike conduct, waardoor Nijmegen ing op de powerplay rustig kon uitspelen voor de eerste wedstrijd in tijden die niet in overtime hoefde te worden beslist.