19 februari 200500:00

Door Joep Meijsen

Powerplay helpt Trappers

Tilburg Trappers heeft vrijdagavond een belangrijke stap gezet in de richting van de play-offs. In het hol van de leeuw werd Nijmegen Emperors met 2-6 geklopt. Een te veel aan straffen werd Nijmegen fataal, drie van de eerste vier Brabantse treffers vielen op de powerplay. Jeff Trembecky en Josh Oort hadden ieder twee goals en een assist.

Trappers toonde zich in het Triavium de meest uitgekookte ploeg. Binnen de door scheidsrechter Rhyno gezette marges werd Nijmegen handig bespeeld. Daarbij kreeg Trappers een steun in de rug van twee vroege treffers. Na 35 seconden frommelde Trembecky van dichtbij de puck achter Casper Swart, vier minuten later, op de powerplay, was het Josh Oort die van dichtbij hetzelfde deed.

Hoewel Nijmegen zich in het restant van de periode licht herstelde en langzaam een klein overwicht opbouwde, kon de ploeg van Alexander Jacobs nooit Ă©cht de gang erin krijgen. Iedere keer als Emperors een offensief opzetten, werd dit onderbroken door een straf. Dat wil niet zeggen dat Nijmegen helemaal geen kansen kreeg in de wedstrijd, maar de overtuigingskracht ontbrak vooral in de opbouw. Emperors raakte overigens wel drie keer het ijzerwerk, waarbij een paar millimeter een ommekeer in de wedstrijd in de weg zaten.

De straffen kwamen Nijmegen ook duur te staan. Na een paar minuten in de tweede doorgang was het Ryan van Diemen die een handig passje van Josh Oort met een vlot wristshot achter de matig keepende Casper Swart schoot. Bij een volgende powerplay was het weer raak. Captain Rody Jacobs vuurde de puck vanaf de blauwe lijn door een kluwen van spelers in het net.

Daarmee was de wedstrijd zo goed als beslist. Vijf minuten voor het einde van de tweede periode kwam Nijmegen toch nog op het scoresheet met iets anders dan straffen. Op de delayed penalty vond John Versteeg zijn lijnmaat Huub Verdonschot, die met een perfecte pass voorlangs Jim Nagle in staat stelde te scoren.

Toen acht minuten voor tijd John Versteeg op de powerplay een rebound hoog in het net schoot, begon het publiek in Nijmegen eventjes te geloven in een Âmiracle on iceÂ. Een straf wegens slashing tegen Ryan Love maakte hier echter al vlot een einde aan. Jeff Trembecky schoot vanaf de blauwe lijn over del inkerschouder van Casper Swart raak. Josh Oort mocht later in een Ă©Ă©n-op-Ă©Ă©n nog de 6-2 maken, waardoor het seizoen voor de Emperors definitief afgelopen was.

De strijd om de laatste plek in de play-offs gaat nu definitief tussen Tilburg en Den Haag. Laatstgenoemde ploeg moet zaterdag eerst van Nijmegen winnen voor een alles-of-niets-wedstrijd in Tilburg op zondagavond.