Flyers panchenko skate 0708

8 september 200800:00

Door Joep Meijsen

Pre-season round-up deel 2

Het aftellen naar de face-off van het nieuwe seizoen is begonnen. In de tweede round-up onder meer aandacht voor de redding van de Flyers, een verrassende naam in de selectie van Eindhoven en de oefencampagne van Nijmegen.

De supportersvereniging van Heerenveen Flyers draagt ook een steen bij aan het redden van het eredivisie-ijshockey in de Friese sportstad. Daartoe is een zogenoemd Extra Toegang Pakket samengesteld. Deze bestaat uit een seizoenskaart, lidmaatschap van de supportersvereniging en tien entreekaarten voor wedstrijden in het reguliere seizoen bij Flyers en kost 250 euro. Daarnaast staan er nog veel meer acties op stapel. Op de site van de supportersvereniging staat een uitgebreid verhaal.

De website van Eindhoven Kemphanen is in de lucht. Deze is te vinden op www.eindhovenkemphanen.nl. De site biedt ook nog een verrassing. Onder de vermelde spelers staat ook doelman Yordan van Hoegee, die afgelopen zomer nog was gestopt bij Utrecht. Van Hoegee verzamelde eredivisie-ervaring in Amsterdam en was afgelopen jaar onderdeel van het kampioensteam van Utrecht.

Nijmegen Devils heeft de eerste twee wedstrijden van het seizoen alweer achter de rug. Op vrijdag werd ruim gewonnen van Ratingen Ice Aliens, terwijl zondagmiddag Oberliga-ploeg Bad Nauheim met 11-4. Opvallend detail is dat Nijmegen terugkwam uit een 5-1 achterstand tegen een heel behoorlijke ploeg. Bij Bad Nauheim speelde Kevin Lavallee, ex-Groningen, een uitstekende wedstrijd. Komende zondag organiseert Nijmegen de open dag. Deze begint om 18.30 uur.

Hijs Den Haag werd deze week getroffen door naar nieuws. Off-ice trainer Dave Schreurs kreeg tijdens het geven van training aan een jeugdvoetbalteam een hartinfarct. Hij werd met succes gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis in Leiden. Daar is zijn toestand stabiel, al ligt hij nog op intensive care. IJshockey.com wenst Schreurs alle beterschap.

Het spelersnieuws uit Amsterdam ligt al enige tijd stil. Voormalig Amstel Tijger Kevin Bruijsten kende een succesvolle start bij zijn nieuwe club Essen Moskitos, dat op het vierde niveau speelt in Duitsland. In de eerste oefenwedstrijd van het jaar afgelopen zaterdag tegen Neusser EV scoorde de international twee keer. Een dag later werd tegen Dinslaken ook de tweede wedstrijd gewonnen en kwam Bruijsten opnieuw tot scoren. Dinslaken wordt gecoacht door Alexander Jacobs, ooit de coach van Bruijsten bij Nijmegen.

Tilburg Trappers is klaar voor de open dag, die al in de middag om 14.00 uur begint. Daarbij is het onder meer mogelijk om te darten tegen een speler van Trappers, is er gratis popcorn en suikerspin en een optreden van de Tilburgse volkszanger Fabian Somers. Er is een demonstratietraining die gegeven wordt door Alex Andjelic, Daryl Bat en Rody Jacobs en dan is er ook nog de oefenwedstrijd tegen Groningen, die voor 19.00 uur op het programma staat.

Daarbij wordt het toch spannend wie Groningen Grizzlies zoal op het ijs gaat brengen. De tot nu toe aangekondigde selectie telt pas twee goalies, vijf verdedigers en vijf aanvallers. Wellicht volgt er deze week nog spelersnieuws vanuit het noorden. Grizzlies speelt in totaal drie oefenwedstrijden. Turnhout en Utrecht zijn daarbij de tegenstanders. Mits laatstgenoemde natuurlijk daadwerkelijk gaat deelnemen op het hoogste niveau.

De overgang van Bryan Kolodziejczyk van Geleen Eaters naar een juniorenteam in het Canadese Peterborough is van de baan vanwege visumproblemen. De Belgische aanvaller keert derhalve terug naar Eaters, waar hij afgelopen seizoen uitkwam voor het team in de eerste divisie. Met dertien goals en negen assists in vijftien wedstrijden was hij daar de topscorer van de ploeg.