19 februari 200600:00

Door Joep Meijsen

Preview Eerste Divisie

De play-offs in de Eerste Divisie beginnen vandaag. Om half zeven valt in Utrecht de puck in de halve finale tussen Zoetermeer en Utrecht, een herhaling van de finale in de Eerste Divisie van vorig jaar. Het tweede deel van een korte vooruitblik.

Toen was Zoetermeer in twee wedstrijden de afgetekende winnaar. De eerste wedstrijd werd met 3-7 gewonnen, terwijl de kampioenswedstrijd zelfs in een 9-2 zege eindigde. Zo makkelijk zal het dit jaar niet worden voor Zoetermeer. Utrecht beschikt anno 2006 over een veel sterkere selectie dan vorig jaar en eindigde op de tweede plaats van de ranglijst.

Ook Zoetermeer heeft overigens de selectie versterkt, maar de rol van dominante ploeg in de competitie is dit seizoen overgenomen door Groningen en de verschillen zijn een stuk kleiner geworden. De club heeft het ook financieel op het moment niet makkelijk en warmde op voor deze halve finale met twee dikke nederlagen tegen Groningen. Urrecht gaat de finale overigens ook al niet in met een super gevoel. Hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie werd met 4-6 verloren van het selectieteam van Tilburg Trappers.

De teams kwamen elkaar dit seizoen drie keer tegen en drie keer wonnen de Utrechters. Twee keer was het redelijk 'close', maar op 3 december eindigde het zelfs in een 1-7 zege voor Utrecht, dat daardoor als de favoriet voor deze serie geldt.

Oud-international Robert van Laarhoven is de topscorer voor de Utrechters met vijftien goals en twintig assists in 17 wedstrijden. Oud-Amsterdammer Johnny Larsson heeft Ă©Ă©n puntje minder, terwijl de imports Brandon Roberts en Jamie Molendijk daar vlak achter zitten. Doelman Victor Boutrs Girgis bewees vorig jaar in de Eredivisie dat niveau goed aan te kunnen en is dus een prima sluitpost voor de Utrechters.

Bij Zoetermeer wordt de topscorerslijst aangevoerd door de broers Demelinne. De oudste van de twee, Manitas, heeft met 24 goals en 30 assists in 18 wedstrijden nog altijd een streepje voor op zijn jongere broertje. Die heeft met 29 goals wel de meeste treffers namens de Panters. Robert van Yperen en Jeroen Admiraal tekenen ook voor de nodige punten. Robbert Prick van Wely speelde veel wedstrijden, net als Cees van Peet. Andy Otto kwam maar sporadisch in actie.