Trappers meierdres mask close 1213

10 maart 201613:01

Door Joep Meijsen

Preview: Trappers vs Scorpions

Hannover Scorpions is het eerste obstakel voor Tilburg Trappers in de play-offs van de Oberliga Nord. Een korte vooruitblik.

Trappers is de nummer twee van de reguliere competitie en treft derhalve in de eerste ronde op de nummer zeven van de lijst, Hannover Scorpions. Tilburg speelde dit seizoen twee keer tegen de ploeg uit het hart van de Bondsrepubliek en won beide ontmoetingen. Op 9 oktober vorig jaar werd het 2-5 voor Trappers in Hannover. Diederick Hagemeijer scoorde twee keer in dat duel. Enkele weken geleden, op 19 februari werd het in Stappegoor 3-0 met goals van Kyle Just, Danny Stempher en Kyle DeCoste.

Trappers treft een club die jarenlang in de top van het Duitse ijshockey speelde, in 2010 werd de club nog kampioen van Duitsland met spelers als Chris Herperger, David Wolf, Tore Vikingstad en John Tripp. De jaren daarna speelde de ploeg, genoemd naar de bekende rockband uit Hannover, een bijrol in de DEL. Tot enkele jaren geleden, vanwege een samenloop van omstandigheden, de DEL-licentie werd verkocht aan Schwenninger Wild Wings. De afgelopen twee jaar was de ploeg kampioen in de Oberliga Nord, die afgelopen zomer opnieuw is geformeerd.

De 30-jarige aanvaller Sachar Blanc maakte de glorietijden van Hannover in de DEL mee en is na een uitstapje van twee seizoenen in Heilbronn sinds dit seizoen weer terug bij de club. Hij is met 412 wedstrijden in de DEL een van de meest ervaren spelers in de ploeg. Andreas Morczinietz, ook een speler die in de DEL tijd al enkele jaren in Hannover speelde, is echter duidelijk de meest ervaren speler. Hij maakte tijdens de Olympische Spelen in Turijn deel uit van de Duitse ploeg en speelde ook verschillende WK’s voor zijn land. De 37-jarige aanvaller heeft het scoren nog niet verleerd, gezien zijn 24 goals en 43 assists in 33 wedstrijden dit seizoen.

Topscorer van de ploeg is de in Bratislava geboren Igor Bacek, die in eigen land op het hoogste niveau speelde en inmiddels aan zijn zevende seizoen in de Oberliga bezig is, waar hij overigens bijna jaarlijks voor een ander team speelt. Bacek is een voormalige jeugdinternational voor Slowakije. Zijn 25-jarige landgenoot Tomas Mery is de andere import bij Hannover.

Tilburg zal de serie vol vertrouwen benaderen. Trappers won dus beide eerdere confrontaties dit seizoen en heeft ĂĽberhaupt een goed debuutseizoen achter de rug in de Oberliga Nord. Wel hapert de machine de laatste weken wel een beetje. Zo gingen van de laatste vijf wedstrijden er twee verloren en werd er eentje pas na penaltyshots gewonnen.

Ivy van den Heuvel is de topscorer van Tilburg met 24 goals en 41 assists, Kyle DeCoste en Kyle Just zijn de andere twee spelers met meer dan vijftig punten. Diederick Hagemeijer eindigde het seizoen met 19 goals en 30 assists. Ian Meierdres en Martijn Oosterwijk keepten beiden zo’n beetje evenveel wedstrijden, veertien om dertien.

Het betreft een ouderwetse best-of-five, waarbij Trappers vrijdagavond vanaf 20.00 uur in eigen huis de primeur heeft, gevolgd door een uitwedstrijd komende zondag. Op 15 maart volgt het derde duel in Tilburg, gevolgd (indien nodig) door de vierde ontmoeting op 18 maart in Hannover en de eventueel beslissende vijfde pot in Tilburg op 20 maart.