7 september 200700:00

Door Remco

Prima start voor Keulen

Kölner Haie is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. De ploeg van coach Doug Mason won de openingswedstrijd van de DEL met 6-3 tegen Hamburg Freezers. Philip Gogulla noteerde twee goals en één assist voor de thuisploeg.

Doug Mason had zich geen betere start van het seizoen kunnen bedenken. Mason miste slecht één speler voor de ouverture. Hij verving de geblesseerde verdediger Mirko Lüdemann door aanvaller Bryan Adams. Zijn collega Bill Stewart daarentegen kende meer personele problemen. Drie belangrijke spelers moesten verstek laten gaan wegens blessures: Christoph Brandner, Francois Fortier en Alan Letang.

Toch zagen de bijna 17.000 toeschouwers hoe Hamburg de leiding nam in de zeventiende minuut. De in Kazachstan geboren aanvaller Vitalij Aab wist de nieuwe goalie Travis Scott te passeren. Het duurde niet lang voordat de thuisploeg dikverdiend langszij kwam. Routinier Dave McLlwain schoot Köln langszij in de slotminuut van de eerste periode.

In de tweede periode domineerde de ploeg uit de Domstad de wedstrijd compleet. Met een schotenverhouding van 28 tegen 8 was het dan ook niet vreemd dat Köln in het tweede bedrijf uitliep naar een indrukwekkende 6-2 voorsprong. Philip Gogulla scoorde tweemaal voor de Haie, de andere goals kwamen op naam van Todd Warriner, Ivan Ciernik en Alexej Dmitriev.

De 21-jarige Dmitriev geldt als een talent bij onze Oosterburen. De geboren Wit-Rus is inmiddels in bezit van de Duitse nationaliteit en kwam dit seizoen over van Iserlohn Roosters. In de voorbereiding maakte Dmitriev al een goede indruk en gisteravond bekroonde hij zijn sterke debuut met een treffer. Brad Smyth redde de eer voor Hamburg in de tweede periode dankzij een powerplaygoal.

Köln nam in de derde periode duidelijk gas terug en liet de bezoekers uit Noord-Duitsland spartelen. De riante voorsprong kwam dan ook geen moment in gevaar. Alleen Duits international John Tripp wist Travis Scott nog éénmaal te passeren in de 57e minuut van de wedstrijd.

De zege maakt Köln in ieder geval voor één dag koploper in de DEL. Op vrijdagavond barst het seizoen echt los met al direct op de eerste speeldag de topper tussen Düsseldorf en Mannheim.