20 september 200400:00

Door [email protected]

Privé ijsbaan miljardair

De Russische miljardair Roman Abramovich heeft een ijsbaan aan laten leggen in zijn huis in Engeland. De eigenaar van Chelsea heeft naar verluid euro 600.000 neergeteld voor de privé-baan.

Dat meldt het Engelse boulevardblad The Sun. Abramovich heeft een liefde voor ijshockey. Hij is ook eigenaar van Avangard Omsk, een ijshockeyteam in Rusland. Voor dat team kocht hij aan het begin van vorig seizoen NHL-er Oleg Tverdovsky.

Zijn gloednieuwe ijsbaan is aangelegd in zijn landhuis in Sussex, waar hij recentelijk 18 miljoen euro voor betaalde. Abramovich heeft ook nog een appartement in London, met een geschatte waarde van 5 miljoen euro.

Volgens een personeelslid van Abramovich is de baan bedoeld voor zijn kinderen en gasten. "Maar ik denk niet dat de spelers van Chelsea een potje zullen komen spelen. IJshockey is een beetje te ruw voor ze", zegt dezelfde bron.

De 37-jarige Abramovich is een van de rijkste personen ter wereld. Hij vergaarde zijn immense fortuin door handel in aluminium en olie. In 2003 kocht Abramovich de Engelse voetbalclub Chelsea en bouwde het team bijna van de grond af opnieuw op.

In Noord-Amerika gaat al enige tijd het gerucht dat Abramovich een NHL-team wil kopen. Hij zou dan een team vol Russische spelers op het ijs willen zetten.