Flyers thialf kapotte koeling water 311013

1 november 201313:22

Door [email protected]

Problemen Thialf duren voort (update)

De Nederlandse IJshockey Bond heeft een derde thuiswedstrijd van Friesland Flyers moeten annuleren. Vanwege aanhoudende problemen met de koelinstallatie kan ook de geplande wedstrijd van zaterdag 9 november tegen Den Haag niet in Thialf worden gespeeld.

Volgens een woordvoerder van Thialf zit het defect in de warmtewisselaar van de koelinstallatie. Deze warmtewisselaar werd in 2004 geplaatst en zou normaal ruim twintig jaar mee moeten gaan.

De herstelwerkzaamheden zullen naar verwachting een week in beslag nemen, waarna nog een week nodig is om de ijsvloer weer gebruiksklaar te maken. Alleen de ijshockeybaan is getroffen door het defect. De andere ijsbanen van Thialf worden via een ander systeem gekoeld en blijven gewoon bruikbaar.

Eerder deze week werden de thuiswedstrijden van de Friezen tegen Dordrecht en Eindhoven al afgelast. Er zijn nog geen nieuwe data geprikt voor de afgelaste wedstrijden van Heerenveen. De wedstrijd van 15 november tegen Herentals staat als eerstvolgende thuiswedstrijd van Heerenveen in het evenementenoverzicht van Thialf.