4 april 200900:00

Door Joep Meijsen

Ramoul tekent bij Eindhoven

Akim Ramoul stapt over van Nijmegen Devils naar Eindhoven Kemphanen. De international tekende een meerjarige overeenkomst bij de formatie uit de Lichtstad.

Eindhoven wordt de derde Nederlandse club voor de 23-jarige aanvaller. Eerder speelde hij voor Geleen en Nijmegen. Vorig seizoen had hij voor bekerwinnaar Devils in 36 wedstrijden elf goals en achttien assists voor 29 punten met 68 strafminuten. Daarmee was hij de nummer acht op de topscorerslijst van Devils. De forward miste vijftien wedstrijden met een blessure.

Het aantrekken van Ramoul past in de strategie van Eindhoven om met vooral in Nederland geboren spelers mee te gaan doen om de prijzen in het Nederlandse ijshockey. Eerder al stapte Ivy van den Heuvel over vanuit Amsterdam en werd het trio Robbert Maas, Reinier Staats en Jeffrey Melissant vastgelegd. De club zou nog gesprekken voeren met enkele andere spelers over een overstap naar Eindhoven. De club heeft ook imports Tyler Hilbert en Matt Anthony alsmede coach Leo van den Thillart al vastliggen voor komend jaar.

‘Ik ben zeer verheugd met Akim's keuze, zijn goede techniek en geprezen individuele klasse zullen meetbaar zijn in onze resultaten. Dat Akim talentvol is, is algemeen bekend, ik ben ervan overtuigd dat hij prima in het team past en zich nog verder zal ontwikkelen de komende seizoenen', zegt coach Leo van den Thillart over zijn nieuwe aanwinst.

Eindhoven maakte afgelopen jaar na tien jaar een rentree in de eredivisie. De ploeg won dertien wedstrijden in het debuutseizoen en plaatste zich als laatste club voor de play-offs. In de eerste ronde werd de ploeg uitgeschakeld door provinciegenoot Tilburg Trappers. Ramoul: ‘De wederopstanding van Eindhoven Kemphanen heb ik met belangstelling gevolgd. Het gevoerde beleid ten aanzien van Nederlandse spelers verdient alle lof en ik verheug mij erop hieraan een bijdrage te kunnen leveren.'