Divers tellers rip 2009

3 juli 200900:00

Door [email protected]

Raymond Tellers overleden

IJshockeyfotograaf Raymond Tellers is vrijdag bij een verkeersongeluk om het leven gekomen. De 36-jarige Limburger was lange tijd webmaster van Geleen en gold als gepassioneerd ijshockeyfan.

Tellers startte in 1999 de officiële website van Geleen. De eerste jaren werkte hij vanaf IJshockey.com, op ijshockey.com/eaters, maar de site van de club verhuisde enkele jaren later naar een eigen domein. Na negen jaar beheer, de laatste daarvan gesteund door zijn zus Wendy, droeg hij in maart 2008 het stokje over.

Naast het beheer van de Eaters-site runde Tellers op raymondtellers.nl een persoonlijke site, met fanpagina's voor diverse clubs en een uitgebreide portfolio aan foto's van ijshockey en veldhockey. Hij leverde foto's aan diverse sites en kranten wereldwijd. Tellers was niet alleen fan van Geleen, maar ook van de Duitse clubs Krefeld en Schwenningen. Hij maakte dan ook met grote regelmaat reisjes naar het buitenland om zijn favoriete teams te zien spelen.

Afgelopen seizoen deed de Duitse DEL-club Augsburg haar warming-up in door Tellers ontworpen shirts. De Limburger had tijdens de zomer deelgenomen aan een ontwerpwedstrijd van de club. Hij eindigde met een enorm aantal stemmen gedeeld eerste. Vlak voor de playoffs vroeg Augsburg hem om ook de officiële playoff-shirts te ontwerpen.

Raymond Tellers heeft ook voor IJshockey.com veel betekend. Hij had bijvoorbeeld een belangrijk aandeel in de opzet van de historische statistieken van de Nederlandse competitie en leverde regelmatig wedstrijdfoto's aan. Hij werkte ook enkele jaren voor het statistiekteam van de Nederlandse IJshockey Bond.

In de ochtend van vrijdag 3 juli werd een botsing met een vrachtwagen hem fataal. Het ongeval gebeurde in Kempen net over de grens bij Venlo op de L361 richting Straelen. Tellers kwam in een flauwe bocht op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op de vrachtwagen. De inzet van een traumahelikopter mocht niet meer baten, hij bezweek ter plekke aan zijn verwondingen. Raymond Tellers is 36 jaar geworden.

IJshockey.com wenst de familie en nabestaanden veel sterkte met dit enorme verlies.

Op het forum van IJshockey.com loopt een condoleancethread en ook op condoleanceregister.com is een pagina opgezet.