Flyers kroon hans full frontal

29 augustus 200800:00

Door Joep Meijsen

Redding Flyers in volle gang

Heerenveen Flyers werkt hard aan deelname aan de eredivisie komend seizoen. Tijdens een bijeenkomst met de spelers zijn deze week plannen ontwikkeld die een doorstart van het topijshockey in Heerenveen mogelijk moet maken.

Dat zegt Flyers-voorzitter Danny Micola in een gesprek met IJshockey.com. Een doorstart helemaal zonder imports is daarbij geen optie. Vooral de ervaren spelers van Flyers, zoals Jacco en Erik Landman alsmede captain Hans Kroon, voelden hier weinig voor na de afgelopen seizoenen vol finaleplaatsen. Op dit moment wordt gesproken met een geldschieter die de begroting een impuls van dertigduizend euro moet geven. Dit moet het mogelijk maken drie buitenlandse spelers toe te voegen aan de selectie.

Heerenveen zit in de penarie doordat er geen hoofdsponsor is voor het komende seizoen. Dit leidde onlangs tot het luiden van de noodklok in Thialf. Intussen is op de website www.savetheflyers.com een actie begonnen om te club te redden. Dit betreft een particulier initiatief buiten de Flyers om. De vele publiciteit heeft in ieder geval nog niet geleid tot gesprekken met een mogelijke nieuwe hoofdsponsor. ‘We gaan er voorlopig vanuit dat we het met een minimaal budget moeten gaan doen', aldus Micola.

Die begroting is wel sluitend, waarbij de post inkomsten uit recette flink naar beneden is bijgesteld. Als de toeschouwers meer geld in het laatje brengen, wordt dit geld in een pot gestopt die na het seizoen aan het team wordt uitgekeerd. Verder is afgesproken dat bij de komst van een hoofdsponsor de Nederlandse spelers eerst een contract krijgen en pas daarna aan eventuele andere versterkingen wordt gedacht.