Divers forumteam2013

31 maart 201300:52

Door Remco

RGT/SCTT-toernooi eert Ronald Herregraven

Zaterdag vond de zevende editie van het Richard Gerritse/SCTT-toernooi plaats in Tilburg. Het toernooi zorgde net als altijd voor de verbroedering tussen supporters, maar was dit jaar ook een eerbetoon aan de deze week overleden Ronald Herregraven.

De bekende en gepassioneerde ijshockeyliefhebber Ronald Herregraven overleed afgelopen week op 34-jarige leeftijd na een jarenlange strijd tegen kanker. Ronald Herregraven was jarenlang betrokken bij het toernooi als speler en coach van het zogenaamde Forumteam. Dit team is een bonte verzameling van ijshockeyfans uit het hele land en leden van het IJshockeyforum.

Het toernooi begon daarom ook met een eerbetoon aan Ronald. Kim de Ruijter, speelster van het team van de supportersvereniging van Tilburg Trappers, hield een fraaie en emotionele speech om Ronald te herinneren. Daarna volgde de traditionele minuut stilte om alle dierbaren te herdenken die ons de laatste jaren zijn ontvallen.

Na een dag vol gezelligheid en verbroedering, ging de winst voor het tweede jaar op rij naar het Forumteam. De winnaars wisten alle zes wedstrijden winnend af te sluiten. De supportersvereniging van Friesland Flyers eindigde op een fraaie tweede plaats en Tilburg legde beslag op een derde plaats. De sportieve Haagse formatie besloot het toernooi op de vierde plek.

Tijdens het toernooi vond ook een collecte plaats ten behoeve van de stichting No Guts No Glory. Deze stichting helpt in de strijd tegen kanker, door geld in te zamelen voor onverzekerde kankerbehandelingen. Ronald Herregraven was ‘ere-ambassadeur’ voor de stichting. Voor meer informatie over deze stichting, kan de website www.stichtingngng.nl geraadpleegd worden. Daar vind u ook de manieren om een donatie te geven, zodat deze stichting het goede werk kan blijven doen.