Final Four2018 Heerenveen Nijmegen duel Bezak Wijnen 2018

2 mei 201807:33

Door Joep Meijsen

Rick Wijnen nog jaar bij Devils

Ahoud Devils Nijmegen gaat met een selectie van twintig spelers de zomer in. De club verlengde het contract met onder meer Rick Wijnen, maar neemt ook afscheid van een aantal spelers.

De club neemt onder meer afscheid van Jasper Nordemann en Jesse Hendriks. Met beide spelers kon de club geen overeenstemming bereiken. Eerder was al afscheid genomen van Tomislav Hrelja, Marek Pitka, Aivaras Bendzius, Wesley Hendriks en Kay Gielen. Ook Willem Gloudemans, Calvin Hendriks en Mike Vedder maken niet langer deel uit van de Beneliga-selectie. Voor hen is wel plek in het team in de Eerste Divisie van Nijmegen, mits ze dat willen.

De club verlengde onder meer met Rick Wijnen. De verdediger tekende voor één jaar bij, maar dat wordt dan ook wel definitief zijn laatste. 'Het wordt steeds moeilijker te combineren, mijn eigen schildersbedrijf, mijn gezin, zaken die naast ijshockey uiteraard erg belangrijk zijn. Afgelopen jaar ook een aantal malen doorgespeeld ondanks blessures, dat zit nou eenmaal in mijn karakter. Maar ja, daar zitten natuurlijk wel risico’s aan. Als ik echter de ambitie van de club zie en wat het bestuur gedaan heeft aan transfers, dan wil ik daar gewoon nog een jaar bij horen', zo wordt Wijnen geciteerd in het persbericht van de club.

Daarnaast heeft de club ook de contracten van Eef Gerritsen, Jake Hendriks, Jay Plamont en Harley Verkroost verlengd, waardoor de selectie nu uit 20 spelers bestaat. Nieuwkomers in de selectie zijn Branden Eden, Jeffrey Melissant, RJ Reed, Kayo van Zoest, Evo Suurhoff, Roderick van den Hout en Deniz Mollen. Daarnaast traint het trio Boris van Bergen, Nicky van der Geld en Patrick Vermeulen mee met de A-selectie van Devils.

De club heeft de selecite voor komend seizoen daarmee grotendeels rond. 'Met de contractverlengingen van de afgelopen dagen neemt Ahoud Devils even adempauze in het samenstellen van de selectie voor het seizoen 2018-2019, maar blijft waakzaam op mogelijke kansen', zo meldt de club.

Delen