Div dordrecht inside rink 1213

15 juli 201310:30

Door Joep Meijsen

RIHC verhuist naar ijsbaan Dordrecht

De International Ice Hockey Cup wordt verplaatst van Ahoy naar de ijsbaan in Dordrecht. Het wegvallen van een aantal grote sponsoren is de belangrijkste reden voor de verplaatsing.

Dat meldt de organisatie, die zelf zeer teleurgesteld zegt te zijn over de genomen maatregel. 'We willen de sport weer op de Nederlandse kaart zetten, maar dat blijkt lastiger dan verwacht. Het blijkt in deze tijden niet mogelijk Ahoy vol te krijgen. Samen met het wegvallen van een aantal sponsors, is deze beslissing helaas nodig', zegt Hennie Jaspers namens de organisatie.

De deelnemende ploegen blijven wel gelijk, maar de ticketprijzen gaan omlaag. Mensen die al een kaartje hebben gekocht, krijgen het verschil teruggestort van verkoper Ticketpoint en krijgen nieuwe kaarten opgestuurt. Het entertainmentprogramma en de deelnemende teams blijven ongewijzigd. Hoewel de organisatie de maatregel liever niet had genomen, zijn er ook voordelen. 'Het is een bestaande ijshockeyhal met een bestaande ijsvloer, wat de kwaliteit van het ijs ten goede komt. Prettig voor de teams, de prestaties op het ijs en de bezoekers. Daarnaast zijn de tickets goedkoper en is de sfeer intiemer omdat de bezoekers dichter op het ijs zitten.'

Een dagkaart voor het toernooi gaat nu 29,50 euro kosten. Daarvoor twee wedstrijden tussen twee Europese topteams en een wedstrijd van het Nederlands team. Een passepartout voor twee dagen gaat 49,50 kosten.

Klik hier voor kaarten >>>