Hyc stadion fisheye 1011

5 juli 201210:38

Door Joep Meijsen

Rob Goris (30) overleden

De voormalige Belgische ijshockeyinternational Rob Goris is op 30-jarige leeftijd overleden. De oud-speler van Herentals en Heist op den Berg was de laatste jaren actief als professioneel wielrenner.

Goris overleed woensdagnacht in het hotel Mercure in het Noordfranse Honfleur. De 30-jarige renner van Accent Jobs-Willems Veranda's had overdag een bezoek gebracht aan de Tour de France en was in de avonduren samen met zijn vriendin Katrien van Looy nog te gast geweest bij het tv-programma Vive Le Vélo van de VRT.

Volgens de eerste berichten is Goris overleden aan een hartstilstand. De zaak wordt wel door de Franse politie onderzocht. Goris combineerde jarenlang wielrennen en ijshockey. In 2010 brak hij door in die eerste sport door Belgisch kampioen te worden bij de toprenners zonder profcontract. Daarop kon hij bij zijn huidige ploeg tekenen.

Goris speelde vanaf jonge leeftijd zijn ijshockey bij Herentals. De aanvaller speelde ruim tweehonderd wedstrijden op het hoogste niveau in België, tot hij zich helemaal ging toeleggen op wielrennen. In 2009 won hij het Belgische ijshockeykampioenschap. Hij speelde ook drie WK's voor de nationale ploeg van België, waaronder in 2004 in Noorwegen op Division I-niveau. Ook Nederland speelde dat jaar in Oslo mee. Zowel bij Herentals als bij de nationale ploeg fungeerde Goris enige tijd als captain.

Later meer informatie. IJshockey.com wenst familie, vrienden en bekenden van Goris heel veel sterkte met het verwerken van dit tragische verlies.

Online rouwregister >>>