19 september 200500:00

Door Joep Meijsen

Robben weer Olympisch

Het Nederlandse ijshockey krijgt toch een vertegenwoordiger op het ijs tijdens de Olympische Spelen in Turijn. De Nederlandse mannenploeg miste vorig jaar de kwalificatie voor de Winterspelen, maar linesman Ilse Robben is door de Internationale Ijshockeyfederatie IIHF wel gekozen.

Dat meldt de NIJB als onderdeel van een breder overzicht van scheidsrechtersaanwijzingen. Ook bij de Olympische Spelen van Salt Lake City was de uit Goirle afkomstige Ilse Robben al actief. Het Olympisch ijshockeytoernooi voor dames wint iedere vier jaar aan belang. Team Canada is de verdedigende kampioen.

Ook Sven Bergman en Marco Coenen sleepten mooie toernooien uit het vuur. Beiden zijn actief tijdens het WK Division I in Amiens in Frankrijk. Het Nederlands Team is actief in de andere poule, die de wedstrijden in Estland afwerkt. Ruud van Baast mag naar het Division II-toernooi in Sofia, Bulgarije.

Daarnaast zijn er nog verschillende andere internationale aanwijzingen. Zo gaan Joep Leermakers, Roger van der Waarden, Jeroen van den Berg en Ramon Sterkens allen naar juniorentoernooien. Supervisor Noud van Berkel zelf mag onder meer naar Litouwen, Reykjavik en het Italiaanse Vipiteno voor verschillende toernooien en een Hockey Development Camp.