Trappers vs Duisburg Montgomery

14 oktober 201700:37

Door Joep Meijsen

Roundup: zeges Trappers en Devils

Tilburg Trappers maakte in eigen huis gehakt van koploper Duisburg. De ploeg van coach Bohuslav Subr won met maar liefst 5-0 van de FĂĽchse. Nijmegen pakte in overtime de eerste punten van het seizoen in de bekerwedstrijd tegen het Beneliga-team van Trappers.

Tilburg Trappers - FĂĽchse Duisburg

Tilburg Trappers liet in eigen huis geen spaan heel van de tot nu toe ongeslagen koploper in de Oberliga, Duisburg. Voor 2500 toeschouwers werd het 5-0 voor de regerende kampioen in de Oberliga. Tilburg nam al vroeg afstand van de tegenstander en gaf die voorsprong niet meer weg. Ian Meierdres pakte de shutout, Brock Montgomery twee goals en een assist en Mitch Bruijsten een goal en twee assists. Bij Duisburg maakte Raphael Joly zijn comeback in de opstelling, maar hij kwam niet tot scoren en liep tegen twee straffen op.

Tilburg kwam via Mitch Bruijsten en Brock Montgomery al binnen zeven minuten op een 2-0 voorsprong. De ploeg had het daarna wel even moeilijk, maar liep uiteindelijk via de tweede treffer van Montgomery in de slotminuut van de periode uit naar 3-0. Na een doelpuntloze middenperiode zorgden Nardo Nagtzaam en Ivy van den Heuvel er vroeg in de derde doorgang voor dat de 5-0 einduitslag op het scorebord kwam.

Elders in de Oberliga boekte Halle een 3-0 overwinning op de BlackDragons, was Herne in overtime met 4-3 te sterk voor Rostock, walste Hannover Indians met 7-3 over Timmendorfer Strand heen, pakte Essen eindelijk een zege door na een shootout te winnen van de Harzer Falken en wist Hannover Scorpions in overtime te winnen van Crocodiles Hamburg. Leipzig tenslotte was met 4-1 te sterk voor Berlijn.

Zondag staat voor Tilburg de uitwedstrijd bij de BlackDragons op het programma. Leipzich is door het verlies van Duisburg nu de nieuwe koploper. Tilburg staat nu op de zesde plaats, maar heeft nog een wedstrijd minder gespeeld dan de meeste andere ploegen.

Foto: Archieffoto Arie Leeuwesteijn

Ahoud Devils Nijmegen - Tilburg Trappers

In de bekercompetitie boekte Nijmegen Devils vrijdagavond de eerste overwinning van het seizoen. Daartoe moest de ploeg van coach Jeffrey van Iersel wel terugkomen uit achterstand en was er extra tijd nodig. In de overtime zorgde Kay Gielen voor de Nijmeegse winst. De wedstrijd werd lange tijd onderbroken voor medische verzorging voor Wouter Sars. De jonge Tilburgse aanvaller kwam ongelukkig met de boarding in contact en moest uiteindelijk van het ijs worden gedragen en naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Meer details later.