Trappers st jacques close 0910

31 januari 201000:00

Door Remco

Ruime winst Flyers en Trappers

Heerenveen Flyers en Tilburg Trappers hebben in de strijd om thuisvoordeel in de play-offs geen fouten gemaakt. Heerenveen won eenvoudig met 2-7 in Amsterdam en Tilburg won met maar liefst 1-9 in Groningen.

Trappers revancheerde zich voor een gedeelte voor de nederlaag midweeks tegen Eindhoven. Na 35 seconden opende Josh Liebenow al de score voor Tilburg. Een kwartier later stond het al 0-6 voor de bezoekers en kon Tilburg daarna de krachten sparen voor morgen. Chris St. Jacques was met drie goals en een assist topscorer aan de kant van Tilburg. Verdediger Kory Scoran was met twee doelpunten ook trefzeker in Kardinge.

Goalie Ian Meierdres van Tilburg zag vlak voor tijd een shutout in rook opgaan. Brady Olsen verpestte het individuele feestje van Meierdres door zijn veertiend goal van het seizoen te scoren. In het doel van Groningen begon Wyatt Russell onder het toeziend oog van twee beroemdheden. De Amerikaan werd in de derde periode vervangen door de nieuwe aanwinst Sjoerd Idzenga. De Fries kwam deze week over van buurman Heerenveen.

Tilburg passeert door de zege Geleen weer op de ranglijst en neemt daardoor de tweede plaats in bezit.

Morgen wacht Tilburg een lastige thuiswedstrijd tegen koploper. Vorige week maakte Tilburg in Nijmegen nog een einde aan de lange winning streak van Devils. Groningen blijft door de nederlaag op de laatste plaats staan. De Groningers reizen morgen af naar bekerwinnaar Eaters Geleen.

Amsterdam - Heerenveen

Ook Heerenveen had weinig problemen in de uitwedstrijd tegen Amsterdam. Heerenveen was gewaarschuwd na de nederlaag in de beker tegen Amsterdam. Maar dit keer was Amsterdam niet in vorm om het Flyers moeilijk te maken. Net als Tilburg legde Heerenveen al in de eerste periode de basis voor de overwinning. Door goals van Brent Patry, Sander Dijkstra en Paul Vincent kwamen de Friezen op een 0-3 voorsprong.

De voorsprong werd in de tweede periode verder uitgebouwd door Bert van den Braak en verdediger Aaron Wilson. Jurryt Smid deed wat terug voor Amsterdam, de jeugdinternational scoorde zijn tweede doelpunt sinds zijn overstap vanuit Nijmegen.

In de slotperiode scoorden Aaron Wilson en Andrei Levitin nog voor Heerenveen. Met zijn twee goals verdubbelde Wilson zijn productie tot nu toe. Het slotakkoord was voor Tijger Kent Merriam die de eindstand op 2-7 bepaalde.

Heerenveen houdt door de overwinning aansluiting met Geleen en Tilburg. De achterstand van de Friezen op beide ploegen bedraagt respectievelijk drie en vijf punten.