2 december 200400:00

Door Joep Meijsen

Ruime winst voor Flyers

Heerenveen Flyers heeft in eigen huis een ruime 6-2 zege geboekt op Nijmegen Emperors. Erik Landman scoorde twee keer voor de ploeg van Dave Hyrsky, die fier aan kop gaat in de Coupe der Lage Landen. Landman had ook nog twee assists in de wedstrijd.

De zege van Heerenveen is goed nieuws voor fans van Den Haag en Geleen. Deze teams houden een kleine kans op plaatsing voor het bekerweekeinde in Eindhoven in januari. Nijmegen moet nog Ă©Ă©n punt halen om zich voor dit evenement te plaatsen.

Heerenveen had woensdagavond voor slechts vierhonderd toeschouwers weinig moeite met de gasten uit Nijmegen. Halverwege de wedstrijd had de formatie uit Friesland al een 5-0 voorsprong en daarmee waren de punten wel veilig. Ex-Nijmegen-speler Matt Korthuis opende de score, die daarna werd uitgebreid door James Easter, Robert Starke en Erik Landman (2). Pas daarna kon Nijmegen iets terugdoen. Met twee man meer op het ijs scoorde John Versteeg in het stadion waar hij vorig jaar nog thuis was.

In de slotperiode kwamen Jim Nagle en Tyler Palmiscno nog tot scoren om de eindstand op 6-2 te brengen. Nijmegen zet de competitie aankomende vrijdag voort tegen Geleen, terwijl Heerenveen dezelfde avond op bezoek mag bij Heist op den Berg.