17 oktober 200800:00

Ruime zege voor Nijmegen

Nijmegen Devils liep geen schade op in de thuiswedstrijd tegen Groningen Grizzlies. Ondanks de goalieperikelen van de afgelopen week won Nijmegen met Casper Swart op doel met 9-2. Greg McCarthy scoorde driemaal voor de Devils.

De nieuwe Duitse goalie Boris Ackers was wel al opgenomen in de wedstrijdselectie van Nijmegen maar toch mocht Casper Swart nog het doel van Devils verdedigen. Swart had vanavond niet veel werk te doen want Nijmegen had geen kind aan de bezoekers. Groningen speelde in geleende shirts van een Nijmeegs ijshockeyteam omdat naar verluidt de shirts achtergebleven waren in het Noorden.

Vooral in de eerste periode was Nijmegen superieur en combineerde de ploeg van Frank Gentges er lustig op los. De 17-jarige Levi Houkes opende na tien minuten de score. Het betekende tevens de eerste goal voor Houkes op het hoogste niveau in Nederland. Nijmegen kon het overwicht slechts vertalen in een 2-0 voorsprong na de eerste periode. Captain Jesse Baraniuk scoorde de tweede treffer tijdens een Nijmeegse powerplay.

De tweede periode was een stuk minder om naar te kijken. Halverwege kwam er wat leven in de brouwerij na een onnodig harde check van Dennis Schreur op Rick Wijnen. Zonder dat de puck in de buurt was, werkte Schreur Wijnen hardhandig in de boarding. Wijnen kon zich niet beheersen en zocht de confrontatie met Schreur. Als beloning kregen beiden een straf van vier minuten plus een straf van tien minuten wegens abuse of officials. Devils wist slechts Ă©Ă©nmaal te scoren in de derde periode. In de 36e minuut maakte Greg McCarthy er 3-0 van.

Pas in het laatste bedrijf nam Nijmegen afstand van de Grizzlies. Het doelpuntenfestijn in de derde periode werd geopend door de Nijmeegse topscorer TJ Sakaluk die zijn tiende van het seizoen liet noteren. Anderhalve minuut later was het al 6-0 voor Nijmegen. Eerst maakte Jason Baclig half vallend de vijfde treffer voordat Greg McCarthy de zesde voor zijn rekening nam. Uiteindelijk bleef de teller steken op 9-2. Greg McCarthy, de jongste broer van het trio McCarthy's, maakte zijn hattrick compleet. Ook Akim Ramoul en Levi Houkes waren nog trefzeker. Overigens werd Mathieu Blanchard na de zesde Nijmeegse treffer uit zijn lijden verlost en mocht Tom Korte de laatste tien minuten spelen. De eretreffers voor Groningen kwamen op naam van Nick Pomponio en Lance Morrison.

Nijmegen schiet door de overwinning omhoog naar de derde plaats met acht punten uit vijf wedstrijden. Tegenstander Groningen heeft voorlopig de rode lantaarn toegespeeld gekregen. De Groningers staan met drie punten uit vijf wedstrijden laatste.