Nijb vreeman close 1112

23 januari 201423:42

Door Joep Meijsen

Ruud Vreeman treedt tijdelijk terug

Voorzitter Ruud Vreeman treedt tijdelijk terug als voorzitter van de Nederlandse IJshockeybond. Hij kan de functie niet combineren met zijn tijdelijke burgemeesterschap in Groningen.

Dat maakte Vreeman bekend tijdens de jaarvergadering van de ijshockeybond in Nieuwegein. Hij wordt voor een periode van een jaar vervangen door vice-voorzitter Jan Hopstaken. Daarna is het de intentie van Vreeman om weer terug te keren als voorzitter. Dit voorstel werd door de jaarvergadering goedgekeurd.

De ijshockeybond maakt vrijdagavond de naam bekend van een nieuwe hoofdsponsor. Het is voor het eerst sinds het terugtreden van Tricorp enkele jaren geleden dat de bond een hoofdsponsor heeft vastgelegd. Wel is de bond nog op zoek naar een opvolger voor de teruggetreden penningmeester Theo Assmann.

Tijdens de vergadering werden drie personen benoemd tot Lid van Verdienste. Het gaat daarbij om Marlies Goessens uit Geleen, Jan Kerkhof uit Groningen en directeur Gertjan van Eck van Trappers-sponsor Destil. Ook werd duidelijk dat de ijshockeybond de rechtspraak gaat overdragen aan het gespecialiseerde Instituut Sport Rechtspraak in Amsterdam. De benodigde stemmen voor het wijzigen van de statuten waren echter niet aanwezig, waardoor spoedig een nieuwe vergadering moet worden uitgeschreven.