9 september 200500:00

Door Joep Meijsen

Sacharuk jr. naar Emperors

Nijmegen Emperors heeft de allround-speler Stewart Sacharuk aangetrokken. De 25-jarige Canadees is de zoon van co-coach Lawrence Sacharuk. De jonge Sacharuk kan zowel in aanval als in de defensie uit de voeten.

Dat heeft Nijmegen Emperors laten weten. De speler is in eerste instantie gehaald als vleugelaanvaller, maar in geval van nood zal hij ook in de verdediging worden ingezet. Het afgelopen seizoen kwam Stewart Sacharuk vanwege een blessure niet in actie. Daarvoor speelde hij voor Concordia University in de Canadese universiteitscompetitie.

Stewart Sacharuk werd geboren in het Amerikaanse Birmingham in Alabama. Daar was zijn vader op dat moment actief als ijshockeyprofessional. Hij heeft wel gewoon de Canadese nationaliteit. De aanvaller is 1,885 meter lang en weegt 87 kilogram.

Sacharuk speelde Ă©Ă©n seizoen bij de Saskatoon Blades in de sterke juniorenliga Western Hockey League, alvorens hij de overstap maakt naar de American West Hockey League. Voor drie verschillende teams kwam hij hier tot zestig goals, 52 assists en 404 strafminuten in 128 wedstrijden.

Sacharuk is de vierde nieuwe aanwinst voor de Emperors. Eerder werd al de komst van Steven Johns, Kyle Nixon en Erik Landman aangekondigd. Nijmegen begint komende dinsdag met de ijstraining in het Triavium. Waarschijnlijk is dan ook het complete contigent imports bekend.