17 januari 200700:00

Door Joep Meijsen

Sacharuk naar Oostenrijk

De Nijmeegse kampioenscoach Larry Sacharuk heeft een nieuwe baan. De Canadees volgt Alan Haworth op als coach van TWK Innsbruck uit de hoogste ijshockeyliga in Oostenrijk.

Dat bericht de lokale media in Innsbruck. Sacharuk is een oude bekende in de hoofdstad van de Oostenrijkse provincie Tirol, als speler was hij in het seizoen 1980/81 actief voor de club. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen en wordt komende donderdag in Innsbruck verwacht.

Daarmee neemt de loopbaan van Sacharuk weer een nieuwe wending. De Canadees speelde ruim honderdvijftig wedstrijden voor de New York Rangers in de NHL. Recentelijk kwam hij via de ijshockeyschool terecht in Nijmegen, waar hij het vorige seizoen begon als co-coach naast Alexander Jacobs.

Na diens ontslag kreeg Sacharuk alleen de leiding in Nijmegen, leidde het team naar de play-offs en uiteindelijk de onverwachte landstitel. Na het seizoen keerde hij terug naar Canada, maar dat was dus blijkbaar maar van korte duur.

Innsbruck bereikte vorig jaar nog de halve finale van de play-offs in Oostenrijk, waar de ploeg werd uitgeschakeld door de latere kampioen Villach. Op dit moment staat de ploeg op de zesde plaats van de ranglijst met een achterstand van vijf punten op een plek in de top vier, die toegang geeft tot de play-offs. De ploeg verloor de laatste drie wedstrijden.