16 november 200400:00

Door Joep Meijsen

Salomonson naar Trappers

Andri Salomonson speelt de rest van dit seizoen voor Tilburg Trappers. De 21-jarige aanvaller maakt de overstap naar Tilburg vanuit Amsterdam.

Dat meldt de officiële website van Tilburg Trappers vandaag. Salomonson is de tweede speler na Alexander Schaafsma die vertrekt bij Amsterdam. De jeugdige aanvaller was de afgelopen weken met de selectie van Oranje op stap en speelde in de wedstrijden van het Olympisch Kwalificatietoernooi in Nowy Targ.

Salomonson maakte als junior in het seizoen 1997/98 zijn debuut in de Eredivisie bij Den Haag. In het seizoen 2002/2003 maakte hij de overstap naar Amsterdam. Daar beleefde hij afgelopen jaar zijn beste seizoen met zestien goals en 26 assists in 42 wedstrijden. In vier wedstrijden dit seizoen voor Amsterdam kwam hij vooralsnog tot Ă©Ă©n goal en Ă©Ă©n assist.

Trappers zegt met de in Antwerpen geboren aanvaller 'een van de meest talentvolle spelers van Nederland' te hebben aangetrokken. De technische staf van Trappers streeft ernaar om Salomonson al bij de wedstrijd van vrijdag tegen Deurne zijn debuut te laten maken.

Amsterdam speelt woensdagavond de eerste wedstrijd in ruim een maand tijd in Den Haag.