1918 0373

23 december 201807:33

Saturday roundup: Devils wint topper in Luik

Nijmegen Devils was de grote winnaar van de zaterdagavond. De ploeg van Alexander Jacobs won met 3-5 in en tegen Luik. Daarnaast waren er ruime overwinningen voor Leuven en Herentals tegen respectievelijk Antwerpen en Mechelen.

Bulldogs Liège - Ahoud Devils Nijmegen

Vooraf zullen niet veel mensen gegokt hebben op een Nijmeegse overwinning. De resultaten van de afgelopen weken waren niet geweldig voor Devils en daarnaast moest de ploeg het in Luik ook doen zonder de geschorste R.J. Reed en de geblesseerde Jeffrey Melissant.

Wessel Copier zette de bezoekers al na twee minuten op voorsprong. Nog geen minuut later zette Bryan Henry Luik alweer op gelijke hoogte. Voor Henry was het alweer zijn achtste goal in de Beneliga, hij is na de Canadees Cheyne Matheson de meest trefzekere Bulldog. Toch ging Nijmegen de eerste pauze in met een voorsprong dankzij de vijftiende treffer van Branden Eden.

In de gelijkopgaande wedstrijd sloeg de thuisploeg in de tweede periode tweemaal toe. Via Andy Kolodziejczyk en Frank Neven kwam Luik voor het eerst op voorsprong. Nijmegen toonde in de laatste periode veerkracht en draaide de achterstand om in een 3-5 overwinning. Levi Houkes, Rick Wijnen en Ritchie van Hulten zorgden voor de doelpunten.

Nummer drie Luik verliest door de nederlaag de directe aansluiting met Geleen en Herentals. De achterstand op Herentals is vier punten en Luik heeft al een wedstrijd meer gespeeld. Nijmegen volgt op de vijfde plek op drie punten van Luik met nog een wedstrijd tegoed.

Mechelen Golden Sharks - Era Renomar Hyc Herentals

Herentals had in Mechelen geen kind aan de thuisploeg. Mitch Morgan opende het doelpuntenfestijn shorthanded na bijna vier minuten spelen. Broer Vincent zorgde negen minuten later op de powerplay voor de 0-2.

In de tweede periode ging het snel en liep Herentals uit naar 0-7. Ook in de derde periode wist Herentals nog vijfmaal te scoren. Jano Vanderhulst noteerde de enige Mechelse goal: 1-12. Vincent Morgan pikte weer een hattrick op en Kyle Brothers en Preston Shupe voegden twee doelpunten aan hun totaal totaal.

Herentals staat door de overwinning nog steeds tweede met 28 punten uit 11 wedstrijden. Koploper Geleen heeft twee punten voorsprong maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

Antwerp Phantoms - Chiefs Leuven

Een sterke eerste periode zorgde al snel voor zekerheid bij Chiefs Leuven. Na twintig minuten stond de ploeg al met 0-4 voor in Antwerpen. Jeffie Versin, Dries Blockx, Alec James en Boris Kolyasnikov waren de doelpuntenmakers namens Leuven.

Akke Klijsen zette Antwerpen al snel op het scorebord aan het begin van de tweede periode. Daarna liep Leuven weer verder weg van Phantoms. Jeffie Versin en Dries Blockx pikten hun tweede goal van de avond op en nog voor de tweede pauze maakte Rino Dhondt de 1-7.

Via opnieuw Dhondt en Gregor James kwam Leuven in de slotperiode dichtbij de dubbele cijfers. Zover zou het echter niet komen. Alleen Elia Urlings kwam namens Antwerpen nog tot scoren: 2-9.

Leuven staat nu steviger op de zevende plek met 13 punten uit 11 wedstrijden. Het gaat met Amsterdam en Mechelen is vier punten. Antwerp is nog steeds in bezit van de rode lantaarn met drie punten uit elf wedstrijden.